DANIA OLGI SMILE

Dania Olgi Smile
Makaron z sosem kalafiorowym
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 1 średniej wielkości lub mały kalafior
  • 2 ząbki czosnku
  • 400 ml mleka kokosowego lub śmietany
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oleju lub masła
  • ser w typie parmezanu do posypania lub wegański parmezan
  • czarny pieprz Kotányi
  • chili Kotányi
  • ½ łyżeczki imbiru Kotányi
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego
  • sól do smaku
  • makaron
  • śmietana lub mleko do konsystencji
KROKI:
1. Cebulę i czosnek obieram. Szatkuję i wrzucam na rozgrzany olej. Solę i duszę kilka minut często mieszając.
2. Warzywa przekładam do blendera lub rozdrabniam blenderem ręcznym. Dolewam mleko lub śmietanę do pożądanej konsystencji. Ilość płynu zależy od wielkości kalafiora. Dodaję cukier, imbir, doprawiam solą, czarnym pieprzem Kotányi. Masa powinna mieć konsystencję sosu.
3. Makaron gotuję w osolonej wodzie. Odlewam na sicie. Przekładam do garnka, łączę z sosem z kalafiora i mieszam dokładnie.
4. Makaron nakładam na talerze do misek. Posypuję serem w typie parmezan, oraz chili Kotányi. Podaję.
 
Makaron z sosem kalafiorowym
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 1 średniej wielkości lub mały kalafior
  • 2 ząbki czosnku
  • 400 ml mleka kokosowego lub śmietany
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oleju lub masła
  • ser w typie parmezanu do posypania lub wegański parmezan
  • czarny pieprz Kotányi
  • chili Kotányi
  • ½ łyżeczki imbiru Kotányi
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego
  • sól do smaku
  • makaron
  • śmietana lub mleko do konsystencji
KROKI:
1. Cebulę i czosnek obieram. Szatkuję i wrzucam na rozgrzany olej. Solę i duszę kilka minut często mieszając.
2. Warzywa przekładam do blendera lub rozdrabniam blenderem ręcznym. Dolewam mleko lub śmietanę do pożądanej konsystencji. Ilość płynu zależy od wielkości kalafiora. Dodaję cukier, imbir, doprawiam solą, czarnym pieprzem Kotányi. Masa powinna mieć konsystencję sosu.
3. Makaron gotuję w osolonej wodzie. Odlewam na sicie. Przekładam do garnka, łączę z sosem z kalafiora i mieszam dokładnie.
4. Makaron nakładam na talerze do misek. Posypuję serem w typie parmezan, oraz chili Kotányi. Podaję.
 
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
PODZIEL SIĘ SWOIM
POPISOWYM DANIEM
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU