DANIA OLGI SMILE

Dania Olgi Smile
Zupa grzybowa z makaronem
KATEGORIA: Danie świąteczne
SKŁADNIKI:
  • 200 g grzybów suszonych
  • 1 paczka włoszczyzny
  • 2 listki laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 2 cebule
  • 3 łyżki oleju lub masła
  • sól
  • czarny pieprz Kotányi do smaku
  • 4 litry wody
KROKI:
1. Grzyby suszone zalać 2 litrami wrzątku, przykryć pokrywką i odstawić na noc, żeby nasiąkły.
2. Włoszczyznę obierać, cebulę przekroić na pół i podsmażyć na suchej patelni. Przełożyć do garnka, dodać 3 litry wody, przyprawy, doprawić solą, pieprzem i gotować przez 1,5 godziny. Warzywa wyjąć, wlać do wywaru grzyby wraz z wodą, w której się moczyły.
3. Zupę z grzybami gotować razem, przez co najmniej godzinę. Grzyby odłowić, pokroić na małe kawałki i włożyć ponownie do zupy.
4. Przed podaniem spróbować i doprawić solą oraz pieprzem. Podawać z makaronem jajecznym
 
Zupa grzybowa z makaronem
KATEGORIA: Danie świąteczne
SKŁADNIKI:
  • 200 g grzybów suszonych
  • 1 paczka włoszczyzny
  • 2 listki laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 2 cebule
  • 3 łyżki oleju lub masła
  • sól
  • czarny pieprz Kotányi do smaku
  • 4 litry wody
KROKI:
1. Grzyby suszone zalać 2 litrami wrzątku, przykryć pokrywką i odstawić na noc, żeby nasiąkły.
2. Włoszczyznę obierać, cebulę przekroić na pół i podsmażyć na suchej patelni. Przełożyć do garnka, dodać 3 litry wody, przyprawy, doprawić solą, pieprzem i gotować przez 1,5 godziny. Warzywa wyjąć, wlać do wywaru grzyby wraz z wodą, w której się moczyły.
3. Zupę z grzybami gotować razem, przez co najmniej godzinę. Grzyby odłowić, pokroić na małe kawałki i włożyć ponownie do zupy.
4. Przed podaniem spróbować i doprawić solą oraz pieprzem. Podawać z makaronem jajecznym
 
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
PODZIEL SIĘ SWOIM
POPISOWYM DANIEM
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU