POPISOWE DANIE

Aeblekage - duńska szarlotka bez pieczenia, Joanna L.
KATEGORIA: Desery
SKŁADNIKI:
  • Składniki na 4 porcje
  • 4 duże jabłka
  • 2 - 3 łyżki cukru
  • 100 g biszkoptów
  • 3 łyżki masła
  • szklanka zimnej śmietanki kremówki
  • opakowanie cukru waniliowego Kotanyi
  • opakowanie cynamonu Kotanyi
  • 2 łyżeczki kardamonu mielonego Kotanyi
KROKI:
Jabłka umyłam, obrałam, wykroiłam gniazda nasienne i pokroiłam w drobną kostkę. W garnku udusiłam je z odrobiną wody, cukrem, 2 łyżeczkami kardamonu i 2 łyżeczkami cynamonu. Jabłka dusiły się ok. 15 minut. W tym czasie zmiksowałam biszkopty na kaszkę. Na patelni rozgrzałam masło, dodałam zmiksowane biszkopty, resztę cynamonu i smażyłam często mieszając aż do zrumienienia biszkoptów. Po ostudzeniu nakładałam naprzemiennie jabłka i biszkopty w szklankach. Wykończyłam śmietaną ubitą z cukrem waniliowym z prawdziwą wanilią.
 
GŁOSÓW: 14 WYDRUKUJ PRZEPIS
Aeblekage - duńska szarlotka bez pieczenia, Joanna L.
KATEGORIA: Desery
SKŁADNIKI:
  • Składniki na 4 porcje
  • 4 duże jabłka
  • 2 - 3 łyżki cukru
  • 100 g biszkoptów
  • 3 łyżki masła
  • szklanka zimnej śmietanki kremówki
  • opakowanie cukru waniliowego Kotanyi
  • opakowanie cynamonu Kotanyi
  • 2 łyżeczki kardamonu mielonego Kotanyi
KROKI:
Jabłka umyłam, obrałam, wykroiłam gniazda nasienne i pokroiłam w drobną kostkę. W garnku udusiłam je z odrobiną wody, cukrem, 2 łyżeczkami kardamonu i 2 łyżeczkami cynamonu. Jabłka dusiły się ok. 15 minut. W tym czasie zmiksowałam biszkopty na kaszkę. Na patelni rozgrzałam masło, dodałam zmiksowane biszkopty, resztę cynamonu i smażyłam często mieszając aż do zrumienienia biszkoptów. Po ostudzeniu nakładałam naprzemiennie jabłka i biszkopty w szklankach. Wykończyłam śmietaną ubitą z cukrem waniliowym z prawdziwą wanilią.
 
GŁOSÓW: 14 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU