POPISOWE DANIE

Aromatyczna zupa strączkowa, Magdalena O.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • bulion warzywny- 1 litr
  • marchewka- 1 sztuka
  • pietruszka- 1 sztuka
  • por- 1/2
  • cebula- 1 duża
  • koncentrat pomidorowy- 2 czubate łyżki
  • soczewica czerwona- 1/2 szklanki
  • biała fasola- 1 mała puszka
  • fasola czerwona- 1 mała puszka
  • mrożona fasolka szparagowa- około 100 g
  • czosnek granulowany Kotanyi- 1 łyżeczka
  • mięta zielona otarta Kotanyi- 1 łyżeczka
  • chili mieszanka przypraw Kotanyi- 1 łyżeczka
  • sól i pieprz - do smaku
  • świeży majeranek- kilka listków
  • olej do smażenia- 4 łyżki
KROKI:
Obraną marchewkę, pietruszkę oraz por wrzucić do bulionu i gotować przez 25 minut.
W międzyczasie pokroić cebulkę i zeszklić ją na rozgrzanym oleju, a następnie przełożyć do garnka z gotującymi się warzywami.
10 minut przed końcem gotowania wsypać soczewicę, zamrożoną fasolkę szparagową, dodać koncentrat, całość wymieszać i doprawić czosnkiem oraz chili.
Po upływie 10 minut, garnek odstawić, przełożyć dwa rodzaje fasolki z puszki, doprawić solą, pieprzem oraz miętą.
Zupę przelać na talerzyk i ozdobić świeżą kolendrą.
Smacznego!
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
Aromatyczna zupa strączkowa, Magdalena O.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • bulion warzywny- 1 litr
  • marchewka- 1 sztuka
  • pietruszka- 1 sztuka
  • por- 1/2
  • cebula- 1 duża
  • koncentrat pomidorowy- 2 czubate łyżki
  • soczewica czerwona- 1/2 szklanki
  • biała fasola- 1 mała puszka
  • fasola czerwona- 1 mała puszka
  • mrożona fasolka szparagowa- około 100 g
  • czosnek granulowany Kotanyi- 1 łyżeczka
  • mięta zielona otarta Kotanyi- 1 łyżeczka
  • chili mieszanka przypraw Kotanyi- 1 łyżeczka
  • sól i pieprz - do smaku
  • świeży majeranek- kilka listków
  • olej do smażenia- 4 łyżki
KROKI:
Obraną marchewkę, pietruszkę oraz por wrzucić do bulionu i gotować przez 25 minut.
W międzyczasie pokroić cebulkę i zeszklić ją na rozgrzanym oleju, a następnie przełożyć do garnka z gotującymi się warzywami.
10 minut przed końcem gotowania wsypać soczewicę, zamrożoną fasolkę szparagową, dodać koncentrat, całość wymieszać i doprawić czosnkiem oraz chili.
Po upływie 10 minut, garnek odstawić, przełożyć dwa rodzaje fasolki z puszki, doprawić solą, pieprzem oraz miętą.
Zupę przelać na talerzyk i ozdobić świeżą kolendrą.
Smacznego!
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU