POPISOWE DANIE

Aromatyczny schab w przepysznym sosie, Katarzyna N.
KATEGORIA: Danie świąteczne
SKŁADNIKI:
  • ok 1.5 kg schabu bez kości
  • 10 plastrów żółtego sera
  • 10 plastrów boczku
  • 1 ząbek czosnku
  • olej
  • oliwa
  • grill pikantny KOTANYI
  • przyprawa do pieczeni wieprzowej KOTANYI
  • sól
  • pieprz KOTANYI
KROKI:
1.Schab naciąć nożem co ok 1-1,5 cm, ale tak, aby nie przekroić na wylot ( do błonki).
2. Zrobic marynatę: 2 łyżki oliwy + 1 łyżeczka przyprawy do pieczeni wieprzowej+ 1 łyżeczka przyprawy do grilla + czosnek przeciśnięty przez praske. Wymieszać.
3. Schab natrzec z każdej strony solą i pieprzem, a nastepnie marynatą- również w zrobionych przez nas kieszonkach.
4. Do każdej kieszonki włożyć po plasterku sera żółego i boczku.
5. Całe mięso związać nitką.
6. Na patelni rozgrzać olej, następnie z każdej strony podsmażyć schab, na złocisty kolor.
7. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy delikatnie woda i pieczemy do miękkości, ok 1,5 godziny w temp.180 stopni C.
8. Powstaje przepyszny, serowy sosik, który możemy delikatnie zagęścić mąką. Mięsko kroimy po skosie.

Życzę smacznego :)
 
GŁOSÓW: 8 WYDRUKUJ PRZEPIS
Aromatyczny schab w przepysznym sosie, Katarzyna N.
KATEGORIA: Danie świąteczne
SKŁADNIKI:
  • ok 1.5 kg schabu bez kości
  • 10 plastrów żółtego sera
  • 10 plastrów boczku
  • 1 ząbek czosnku
  • olej
  • oliwa
  • grill pikantny KOTANYI
  • przyprawa do pieczeni wieprzowej KOTANYI
  • sól
  • pieprz KOTANYI
KROKI:
1.Schab naciąć nożem co ok 1-1,5 cm, ale tak, aby nie przekroić na wylot ( do błonki).
2. Zrobic marynatę: 2 łyżki oliwy + 1 łyżeczka przyprawy do pieczeni wieprzowej+ 1 łyżeczka przyprawy do grilla + czosnek przeciśnięty przez praske. Wymieszać.
3. Schab natrzec z każdej strony solą i pieprzem, a nastepnie marynatą- również w zrobionych przez nas kieszonkach.
4. Do każdej kieszonki włożyć po plasterku sera żółego i boczku.
5. Całe mięso związać nitką.
6. Na patelni rozgrzać olej, następnie z każdej strony podsmażyć schab, na złocisty kolor.
7. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy delikatnie woda i pieczemy do miękkości, ok 1,5 godziny w temp.180 stopni C.
8. Powstaje przepyszny, serowy sosik, który możemy delikatnie zagęścić mąką. Mięsko kroimy po skosie.

Życzę smacznego :)
 
GŁOSÓW: 8 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU