POPISOWE DANIE

Azjatycka zupa curry, Agnieszka S.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 1/2 kg piersi z kurczaka
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 300 g mieszanki mrożonych warzyw chińskich (marchew
  • kiełki fasoli Mung
  • pędy bambusa
  • grzyby chińskie
  • papryka czerwona
  • papryka zielona
  • por)
  • 1 łyżka zielonej pasty curry
  • 1/2 cukinii
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cm imbiru
  • 2 l wody
  • sól
  • mieszanka przypraw curry Kotányi
  • pieprz kolorowy Kotányi
KROKI:
Piersi kroimy w paski, zalewamy 0,5 l wody, dodajemy mleko kokosowe z zieloną pastą curry i zagotowujemy. Po chwili dodajemy pozostałą wodę, mrożoną mieszankę warzyw chińskich, pokrojoną w kostkę cebulę i cukinię, przeciśnięty przez praskę czosnek, starty imbir oraz mieszankę przypraw curry Kotányi. Całość doprawiamy solą, kolorowym pieprzem Kotányi.
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
Azjatycka zupa curry, Agnieszka S.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 1/2 kg piersi z kurczaka
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 300 g mieszanki mrożonych warzyw chińskich (marchew
  • kiełki fasoli Mung
  • pędy bambusa
  • grzyby chińskie
  • papryka czerwona
  • papryka zielona
  • por)
  • 1 łyżka zielonej pasty curry
  • 1/2 cukinii
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cm imbiru
  • 2 l wody
  • sól
  • mieszanka przypraw curry Kotányi
  • pieprz kolorowy Kotányi
KROKI:
Piersi kroimy w paski, zalewamy 0,5 l wody, dodajemy mleko kokosowe z zieloną pastą curry i zagotowujemy. Po chwili dodajemy pozostałą wodę, mrożoną mieszankę warzyw chińskich, pokrojoną w kostkę cebulę i cukinię, przeciśnięty przez praskę czosnek, starty imbir oraz mieszankę przypraw curry Kotányi. Całość doprawiamy solą, kolorowym pieprzem Kotányi.
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU