POPISOWE DANIE

Bajeczny Torcik, Natalia P.
KATEGORIA: Desery
SKŁADNIKI:
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 cukier z prawdziwą wanilią KOTANYI
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżki mąki pszennej
  • 1 duży budyń waniliowy.
    5 kolorowych galaretek + 2 malinowe (na górę)
  • 1/2 litra mleka
  • 1/2 litra śmietany 30%
  • 3 łyżki żelatyny
  • 7 łyżek cukru.
    Mandarynki
  • bita śmietana
  • posypka.
KROKI:
Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i stopniowo cukier zwykły z cukrem z prawdziwą wanilią KOTANYI. Mąkę i proszek zmieszać z budyniem i wymieszać wszystko na gładką masę. Wlać do tortownicy. Piec 20 minut w temp. 180 stopni.
Masa śmietankowa: 5 galaretek rozpuścić w osobnych pojemnikach, po zastygnięciu pokroić w kostkę.
Mleko z cukrem zagotować i rozpuścić w nim żelatynę. Śmietanę ubić i połączyć z chłodnym mlekiem, dodać pokrojone galaretki i wymieszać.
Wylać na biszkopt, poukładać mandarynki lub inne owoce i zalać 2 galaretkami. Wstawić do lodówki na min 1 godzinę. Można ozdobić bitą śmietaną i posypką.


SMACZNEGO!
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
Bajeczny Torcik, Natalia P.
KATEGORIA: Desery
SKŁADNIKI:
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 cukier z prawdziwą wanilią KOTANYI
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżki mąki pszennej
  • 1 duży budyń waniliowy.
    5 kolorowych galaretek + 2 malinowe (na górę)
  • 1/2 litra mleka
  • 1/2 litra śmietany 30%
  • 3 łyżki żelatyny
  • 7 łyżek cukru.
    Mandarynki
  • bita śmietana
  • posypka.
KROKI:
Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i stopniowo cukier zwykły z cukrem z prawdziwą wanilią KOTANYI. Mąkę i proszek zmieszać z budyniem i wymieszać wszystko na gładką masę. Wlać do tortownicy. Piec 20 minut w temp. 180 stopni.
Masa śmietankowa: 5 galaretek rozpuścić w osobnych pojemnikach, po zastygnięciu pokroić w kostkę.
Mleko z cukrem zagotować i rozpuścić w nim żelatynę. Śmietanę ubić i połączyć z chłodnym mlekiem, dodać pokrojone galaretki i wymieszać.
Wylać na biszkopt, poukładać mandarynki lub inne owoce i zalać 2 galaretkami. Wstawić do lodówki na min 1 godzinę. Można ozdobić bitą śmietaną i posypką.


SMACZNEGO!
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU