POPISOWE DANIE

Barszcz ukraiński, Izabela M.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • -bulion warzywny ( może być z kostki)
    -3 duże buraki
    -2 ziemniaki
    -2 marchewki
    -garść fasolki szparagowej(mrożonej)
    -1/2 opakowania serka typu śródziemnomorskiego ( lub feta)
    -2 ząbki czosnku
    -pieprz Kotanyi
    -suszony czosnek Kotanyi
    -garść pietruszki
    -liście laurowe Kotanyi
    -śmietana
KROKI:
Buraki marchewki i ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i skrapiamy olejem z czosnkiem.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego wcześniej do 180 C i pieczemy 35 minut. Wyjmujemy na kratkę do schłodzenia i przekładamy do garnka.

Warzywa zalewamy bulionem, dodajemy fasolkę i gotujemy z liśćmi laurowymi i ząbkami czosnku na małym ogniu jeszcze około 25 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem.

Ser kruszymy, a pietruszkę drobno siekamy. Bezpośrednio przed podaniem do każdej porcji zupy nakładamy pokrojony ser i posypujemy natką pietruszki. Dodajemy po łżce śmietany i ugotowany wcześniej makaron
SMACZNEGO!
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
Barszcz ukraiński, Izabela M.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • -bulion warzywny ( może być z kostki)
    -3 duże buraki
    -2 ziemniaki
    -2 marchewki
    -garść fasolki szparagowej(mrożonej)
    -1/2 opakowania serka typu śródziemnomorskiego ( lub feta)
    -2 ząbki czosnku
    -pieprz Kotanyi
    -suszony czosnek Kotanyi
    -garść pietruszki
    -liście laurowe Kotanyi
    -śmietana
KROKI:
Buraki marchewki i ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i skrapiamy olejem z czosnkiem.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego wcześniej do 180 C i pieczemy 35 minut. Wyjmujemy na kratkę do schłodzenia i przekładamy do garnka.

Warzywa zalewamy bulionem, dodajemy fasolkę i gotujemy z liśćmi laurowymi i ząbkami czosnku na małym ogniu jeszcze około 25 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem.

Ser kruszymy, a pietruszkę drobno siekamy. Bezpośrednio przed podaniem do każdej porcji zupy nakładamy pokrojony ser i posypujemy natką pietruszki. Dodajemy po łżce śmietany i ugotowany wcześniej makaron
SMACZNEGO!
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU