POPISOWE DANIE

beza pavlova, Aneta B.
KATEGORIA: Desery
SKŁADNIKI:
  • 6 białek
  • 300 g drobnego cukru
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka soku z cytryny.
    Sos: 400g truskawkawek mogą być mrożone
  • cukierki z prawdziwą wanilia KOTANYI
  • galaretka. Owoce
KROKI:
Ubijamy białka, dodajemy stopniowo cukier łyżka po łyżce, na koniec dodajemy sok z cytryny i mąkę ziemniaczana. Piekarnik nastawiać na 180 st. Na blachę wyłożyć ubiegłym białka uformować kopiec. Wstawić do nagrzanego piekarnika po 5 min zmniejszamy temu. 150st i pieczemy przez 1,5 godz. Studzimy w uchylonym piekarniku. Truskawki umieszczamy w rondlu , podgrzewany i rozdrabniamy dodajemy cukier waniliowy i sypka galaretkę. Zagotować odstawić aż zacznie gestniec.
Ubijamy bita śmietaną.
Na wystudzona beze w szczeliny dajemy galaretki z truskawkami, bita smietane i ozdabiania owocami.
 
GŁOSÓW: 125 WYDRUKUJ PRZEPIS
beza pavlova, Aneta B.
KATEGORIA: Desery
SKŁADNIKI:
  • 6 białek
  • 300 g drobnego cukru
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka soku z cytryny.
    Sos: 400g truskawkawek mogą być mrożone
  • cukierki z prawdziwą wanilia KOTANYI
  • galaretka. Owoce
KROKI:
Ubijamy białka, dodajemy stopniowo cukier łyżka po łyżce, na koniec dodajemy sok z cytryny i mąkę ziemniaczana. Piekarnik nastawiać na 180 st. Na blachę wyłożyć ubiegłym białka uformować kopiec. Wstawić do nagrzanego piekarnika po 5 min zmniejszamy temu. 150st i pieczemy przez 1,5 godz. Studzimy w uchylonym piekarniku. Truskawki umieszczamy w rondlu , podgrzewany i rozdrabniamy dodajemy cukier waniliowy i sypka galaretkę. Zagotować odstawić aż zacznie gestniec.
Ubijamy bita śmietaną.
Na wystudzona beze w szczeliny dajemy galaretki z truskawkami, bita smietane i ozdabiania owocami.
 
GŁOSÓW: 125 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU