POPISOWE DANIE

BRZOSKWINIOWE JEŻYKI, Lucyna K.
KATEGORIA: Desery
SKŁADNIKI:
  • 6 okrągłych biszkoptów
  • 6 dużych połówek brzoskwiń z syropu z puszki
  • 3 dkg. migdałów

  • 1 op. bitej śmietany typu Śnieżka
  • 1 op. cukru waniliowego Kotanyi
  • 200 ml. schłodzonego mleka
  • 1 - 2 kieliszki likieru lub innego alkoholu
  • 
KROKI:
Migdały sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w słupki.
Na talerzykach ułożyć po biszkopcie.
Alkohol zmieszać z 3 - 4 łyżkami syropu z brzoskwiń i skropić obficie każdy biszkopt.
Na każdym ciastku położyć połówkę brzoskwini przecięciem w dół.
W owoce wbić kawałki migdałów, aby powstały "kolce".
Śmietanę ubić z zimnym mlekiem na sztywno, podczas ubijania dodać cukier waniliowy.
Napełnić śmietaną szprycę z końcówką małej gwiazdki i wycisnąć wokół biszkoptów rozetki.
Jeżyki podawać schłodzone.
 
GŁOSÓW: 3 WYDRUKUJ PRZEPIS
BRZOSKWINIOWE JEŻYKI, Lucyna K.
KATEGORIA: Desery
SKŁADNIKI:
  • 6 okrągłych biszkoptów
  • 6 dużych połówek brzoskwiń z syropu z puszki
  • 3 dkg. migdałów

  • 1 op. bitej śmietany typu Śnieżka
  • 1 op. cukru waniliowego Kotanyi
  • 200 ml. schłodzonego mleka
  • 1 - 2 kieliszki likieru lub innego alkoholu
  • 
KROKI:
Migdały sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w słupki.
Na talerzykach ułożyć po biszkopcie.
Alkohol zmieszać z 3 - 4 łyżkami syropu z brzoskwiń i skropić obficie każdy biszkopt.
Na każdym ciastku położyć połówkę brzoskwini przecięciem w dół.
W owoce wbić kawałki migdałów, aby powstały "kolce".
Śmietanę ubić z zimnym mlekiem na sztywno, podczas ubijania dodać cukier waniliowy.
Napełnić śmietaną szprycę z końcówką małej gwiazdki i wycisnąć wokół biszkoptów rozetki.
Jeżyki podawać schłodzone.
 
GŁOSÓW: 3 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU