POPISOWE DANIE

Burgery łososiowe z toskańskimi frytkami z pieca, Justyna W.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 300 gram filetu z łososia
    pęczek szczypiorku z małą cebulką
    kromka chleba
    3 łyżki mleka
    3 pieczarki
    1/2 łyżeczki mielonego pieprzu czarnego
    1/2 łyżeczki soli himalajskiej
    kilka ziarenek pieprzu różowego
    4 bułki hamburgerowe
    4 łyżkli jogurtu
    3 łyżki majonezu
    łyżka soku z cytryny
    1 ząbek czosnku
    rukola
    2 pomidory
  • opcjonalnie 1 ogórek
    4 duże ziemniaki
    2 łyżeczki ziół toskańskich
    4 łyżki oliwy
KROKI:
Burgery:
Do pojemnika blendera (rozdrabniacza) wrzucić pokrojonego na mniejsze kawałki łososia, kromkę chleba moczoną wcześniej w mleku, 3 posiekane pieczarki, szczypiorek, cebulkę, sól himalajską i pieprz mielony. Miksujemy do czasu powstania jednolitej, połączonej masy. Formujemy kotleciki. Burgery smażymy na rozgrzanej oliwie po ok. 2-3 minuty z każdej strony.
Bułki podgrzewamy w piecu.
Przygotowujemy sos: łączymy jogurt, majonez, sok z cytryny i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Myjemy rukolę, pomidora obieramy ze skórki i kroimy w plastry.
Do bułek wkładamy garść rukoli, plaster pomidora, burgera z łososia, smarujemy sosem i posypujemy lekko rozgniecionym różowym pieprzem.
Frytki:
Rozgrzewamy piec do 200 stopni.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Ziemniaki kroimy w słupki i układamy na blasze. Pieczemy ok 30 minut.
5 minut przed końcem pieczenia posypujemy ziołami toskańskimi.
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: ryby
Burgery łososiowe z toskańskimi frytkami z pieca, Justyna W.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 300 gram filetu z łososia
    pęczek szczypiorku z małą cebulką
    kromka chleba
    3 łyżki mleka
    3 pieczarki
    1/2 łyżeczki mielonego pieprzu czarnego
    1/2 łyżeczki soli himalajskiej
    kilka ziarenek pieprzu różowego
    4 bułki hamburgerowe
    4 łyżkli jogurtu
    3 łyżki majonezu
    łyżka soku z cytryny
    1 ząbek czosnku
    rukola
    2 pomidory
  • opcjonalnie 1 ogórek
    4 duże ziemniaki
    2 łyżeczki ziół toskańskich
    4 łyżki oliwy
KROKI:
Burgery:
Do pojemnika blendera (rozdrabniacza) wrzucić pokrojonego na mniejsze kawałki łososia, kromkę chleba moczoną wcześniej w mleku, 3 posiekane pieczarki, szczypiorek, cebulkę, sól himalajską i pieprz mielony. Miksujemy do czasu powstania jednolitej, połączonej masy. Formujemy kotleciki. Burgery smażymy na rozgrzanej oliwie po ok. 2-3 minuty z każdej strony.
Bułki podgrzewamy w piecu.
Przygotowujemy sos: łączymy jogurt, majonez, sok z cytryny i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Myjemy rukolę, pomidora obieramy ze skórki i kroimy w plastry.
Do bułek wkładamy garść rukoli, plaster pomidora, burgera z łososia, smarujemy sosem i posypujemy lekko rozgniecionym różowym pieprzem.
Frytki:
Rozgrzewamy piec do 200 stopni.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Ziemniaki kroimy w słupki i układamy na blasze. Pieczemy ok 30 minut.
5 minut przed końcem pieczenia posypujemy ziołami toskańskimi.
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: ryby
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU