POPISOWE DANIE

Cannelloni nadziewane mięsem mielonym w sosie serowym., Klaudia K.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 200 g makaronu cannelloni
  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 cebula
  • 30 dag pieczarek
  • 4 łyżki kukurydzy
  • 3 łyżki przecieruu pomidorowego
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • kostka sera żółtego
  • szczypta bazyli i oregano
  • sos serowy
  • 250 ml wody
  • papryka słodka mielona kotanyl
  • sól pieprz i olej do smażenia.
KROKI:
Mięso mielone podsmażamy na oleju dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone na drobno pieczarki całość dusimy do miękkości .Dodajemy 4 łyżki kukurydzy i 3 łyżki przecieru pomidorowego wszystko staranie mieszamy .Przyprawiamy pieprzem ,solą ,papryką słodką i bazylią pomieszaną z oregano następnie chwile dusimy ,makaron cannelloni faszerujemy naszym farszem i układamy w żaroodpornym naczyniu .Następnie przygotowujemy nasz sos który mieszmy z 3 łyżkami śmietany i 250 ml wody dobrze go mieszamy by nie było gródek, polewamy nim nasz makaron . Makaron w zamkniętym żaroodpornym naczyniu wkładamy do nagrzanego piekarnika który ustawony jest na 200 stopni i pieczemy go 20 min. Po tym czasie posypujemy nasz makaron stratym żółtym serem i zapiekamy aż ser się roztopi i zarumieni wtedy nasze danie jest gotowe:) Smacznego
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: mięso, sos, pieczone
Cannelloni nadziewane mięsem mielonym w sosie serowym., Klaudia K.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 200 g makaronu cannelloni
  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 cebula
  • 30 dag pieczarek
  • 4 łyżki kukurydzy
  • 3 łyżki przecieruu pomidorowego
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • kostka sera żółtego
  • szczypta bazyli i oregano
  • sos serowy
  • 250 ml wody
  • papryka słodka mielona kotanyl
  • sól pieprz i olej do smażenia.
KROKI:
Mięso mielone podsmażamy na oleju dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone na drobno pieczarki całość dusimy do miękkości .Dodajemy 4 łyżki kukurydzy i 3 łyżki przecieru pomidorowego wszystko staranie mieszamy .Przyprawiamy pieprzem ,solą ,papryką słodką i bazylią pomieszaną z oregano następnie chwile dusimy ,makaron cannelloni faszerujemy naszym farszem i układamy w żaroodpornym naczyniu .Następnie przygotowujemy nasz sos który mieszmy z 3 łyżkami śmietany i 250 ml wody dobrze go mieszamy by nie było gródek, polewamy nim nasz makaron . Makaron w zamkniętym żaroodpornym naczyniu wkładamy do nagrzanego piekarnika który ustawony jest na 200 stopni i pieczemy go 20 min. Po tym czasie posypujemy nasz makaron stratym żółtym serem i zapiekamy aż ser się roztopi i zarumieni wtedy nasze danie jest gotowe:) Smacznego
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: mięso, sos, pieczone
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU