POPISOWE DANIE

Ciepła kolacja z kurczakiem gyros Kotányi i serem mascarpone, Katarzyna K.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • Składniki:
    500 g makaronu kokardki
    2 filety z kurczaka
    3 marchewki
    Przyprawa do kurczaka gyros Kotányi
    1 ser mascarpone
    Olej do smażenia
    2 cebule
KROKI:
1. Cebule kroje w piórka i podsmażam na oleju ze szczyptą cukru i soli.
2. Dodaje startą na grubych oczkach marchewkę.
3. Filety kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju razem z marchewką i cebulą.
4. Dodajemy przyprawę do kurczaka Kotányi.
5. Gdy marchewka będzie miękka a kurczak usmażony dodajemy ser mascarpone i mieszamy.
6. Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy.
7. Ciepły makaron łączymy z podsmażonymi filetami i warzywami, mieszamy.
więcej zdjec:) na
http://www.rodzinne-gotowanie.pl/przepisy/przekaski/ciepla-kolacja-z-kurczakiem-gyros-kotanyi-i-serem-mascarpone/
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
Ciepła kolacja z kurczakiem gyros Kotányi i serem mascarpone, Katarzyna K.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • Składniki:
    500 g makaronu kokardki
    2 filety z kurczaka
    3 marchewki
    Przyprawa do kurczaka gyros Kotányi
    1 ser mascarpone
    Olej do smażenia
    2 cebule
KROKI:
1. Cebule kroje w piórka i podsmażam na oleju ze szczyptą cukru i soli.
2. Dodaje startą na grubych oczkach marchewkę.
3. Filety kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju razem z marchewką i cebulą.
4. Dodajemy przyprawę do kurczaka Kotányi.
5. Gdy marchewka będzie miękka a kurczak usmażony dodajemy ser mascarpone i mieszamy.
6. Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy.
7. Ciepły makaron łączymy z podsmażonymi filetami i warzywami, mieszamy.
więcej zdjec:) na
http://www.rodzinne-gotowanie.pl/przepisy/przekaski/ciepla-kolacja-z-kurczakiem-gyros-kotanyi-i-serem-mascarpone/
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU