POPISOWE DANIE

Deser dyniowy z ciasteczkami owsianymi i migdałami, Paweł C.
KATEGORIA: Desery
SKŁADNIKI:
  • Składniki na warstwę ciasteczkową:
    - 110 g ciastek owsianych
    - 4 łyżki mielonych migdałów

    Składniki na warstwę dyniową:
    - 150 g serka mascarpone
    - 1/2 szklanki puree z dyni
    - 1/3 szklanki brązowego cukru
    - 1/2 szklanki śmietany 30%
    - 1 łyżeczka cynamonu Kotanyi

    Składniki na warstwę śmietanową:
    - 1 szklanka śmietany 30%
    - 100 g serka mascarpone
    - 1/4 szklanki cukru pudru
KROKI:
Wykonanie warstwy dyniowej:
Serek mascarpone, śmietana oraz puree z dyni powinny być schłodzone w lodówce przez kilka godzin.
Serek mascarpone, śmietanę i cukier umieścić w misie malaksera. Gdy krem zgęstnieje dodać puree z dyni oraz cynamon, dalej ubijając do połączenia składników.

Wykonanie warstwy śmietanowej:
Śmietanę kremówkę ubić z cukrem . Część ubitej śmietany wymieszać z serkiem mascarpone, a następnie dodać pozostałą część i wymieszać

Wykonanie deseru:
Przygotować 6 pucharków
Ciastka bardzo drobno pokruszyć i wymieszać z mielonymi migdałami. Ciasteczka umieścić na dnie pucharków. Przykryć je kremem dyniowym. Następnie ułożyć warstwę śmietanową. Obsypać pokruszonymi ciasteczkami owsianymi.

Smacznego
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: na zimno, cynamon
Deser dyniowy z ciasteczkami owsianymi i migdałami, Paweł C.
KATEGORIA: Desery
SKŁADNIKI:
  • Składniki na warstwę ciasteczkową:
    - 110 g ciastek owsianych
    - 4 łyżki mielonych migdałów

    Składniki na warstwę dyniową:
    - 150 g serka mascarpone
    - 1/2 szklanki puree z dyni
    - 1/3 szklanki brązowego cukru
    - 1/2 szklanki śmietany 30%
    - 1 łyżeczka cynamonu Kotanyi

    Składniki na warstwę śmietanową:
    - 1 szklanka śmietany 30%
    - 100 g serka mascarpone
    - 1/4 szklanki cukru pudru
KROKI:
Wykonanie warstwy dyniowej:
Serek mascarpone, śmietana oraz puree z dyni powinny być schłodzone w lodówce przez kilka godzin.
Serek mascarpone, śmietanę i cukier umieścić w misie malaksera. Gdy krem zgęstnieje dodać puree z dyni oraz cynamon, dalej ubijając do połączenia składników.

Wykonanie warstwy śmietanowej:
Śmietanę kremówkę ubić z cukrem . Część ubitej śmietany wymieszać z serkiem mascarpone, a następnie dodać pozostałą część i wymieszać

Wykonanie deseru:
Przygotować 6 pucharków
Ciastka bardzo drobno pokruszyć i wymieszać z mielonymi migdałami. Ciasteczka umieścić na dnie pucharków. Przykryć je kremem dyniowym. Następnie ułożyć warstwę śmietanową. Obsypać pokruszonymi ciasteczkami owsianymi.

Smacznego
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: na zimno, cynamon
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU