POPISOWE DANIE

Domowa pizza, Dorota K.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 200 g mąki pszennej
  • 5 g drożdży
  • szczypta soli
  • Pół szk wody
  • 12 plastrów sera żółtego
  • Ser mozzarella
  • Pół słoika gotowego sosu pomidorowego (boloński lub spaghetti)
  • Kilka plastrów salami
  • Przyprawa do pizzy Kotanyi
KROKI:
1. Drożdże rozrabiamy z 3 łyżkami ciepłego mleka, łączymy z mąką, woda i zagniatamy ciasto.
2.Odstawiamy na ok godzinę do wyrośnięcia.
3.Następnie rozwałkowujemy i układamy placek na formie do pieczenia.
4. Smarujemy sosem pomidorowym, rozkładamy plastry sera żółtego, na nie plastry mozzarelli i salami.
5. Posypujemy przyprawą do pizzy. 6. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni, pieczemy ok. 7 min.
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
Domowa pizza, Dorota K.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 200 g mąki pszennej
  • 5 g drożdży
  • szczypta soli
  • Pół szk wody
  • 12 plastrów sera żółtego
  • Ser mozzarella
  • Pół słoika gotowego sosu pomidorowego (boloński lub spaghetti)
  • Kilka plastrów salami
  • Przyprawa do pizzy Kotanyi
KROKI:
1. Drożdże rozrabiamy z 3 łyżkami ciepłego mleka, łączymy z mąką, woda i zagniatamy ciasto.
2.Odstawiamy na ok godzinę do wyrośnięcia.
3.Następnie rozwałkowujemy i układamy placek na formie do pieczenia.
4. Smarujemy sosem pomidorowym, rozkładamy plastry sera żółtego, na nie plastry mozzarelli i salami.
5. Posypujemy przyprawą do pizzy. 6. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni, pieczemy ok. 7 min.
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU