POPISOWE DANIE

Domowa pizza, Darek B.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • Ciasto:
    3 szkl. mąki
  • 50g drożdży
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 szkl. letniej wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
    Sos:
    2 cebule
  • 120-150g koncentratu pomidorowego
    Dodatki:
    200 g kiełbasy wiejskiej
  • 1 pomidor
    oliwki
  • 2 ogórki konserwowe
  • Pól puszki czerwonej fasolki
  • 200g sera żółtego
  • Kilka pasków papryki konserwowej
  • Oregano
  • mieszanka ziół włoskich i/lub przyprawa do pizzy
  • pieprz

KROKI:
Drożdże rozdrobnić, dodać cukier, zalać letnią wodą, dodać 2 łyżki mąki i razem wymieszać. Zostawić na 10 minut w ciepłym miejscu, gdy zacznie rosnąć dodać oliwę, sól i stopniowo mąkę wyrabiając ręką ciasto (ok.10-15minut, aż przestanie się lepić i będzie odchodziło od miski). Przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia-max.20minut.
Sos: obrać cebule, pokroić w piórka, poddusić na patelni, dodać koncentrat i przyprawić ziołami włoskimi i pieprzem do smaku, ostudzić.
Gdy ciasto podrośnie rozwałkować, następnie ułożyć dodatki w kolejności: sos, kiełbasa w plastrach, pomidory w plastrach, ogórki w plastrach, oliwki, papryka w kawałkach dowolnej wielkości, czerwona fasolka, posypać oregano i przyprawą do pizzy, starty ser żółty. Piec w piekarniku 20-25 minut w temperaturze 220 stopni.
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
Domowa pizza, Darek B.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • Ciasto:
    3 szkl. mąki
  • 50g drożdży
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 szkl. letniej wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
    Sos:
    2 cebule
  • 120-150g koncentratu pomidorowego
    Dodatki:
    200 g kiełbasy wiejskiej
  • 1 pomidor
    oliwki
  • 2 ogórki konserwowe
  • Pól puszki czerwonej fasolki
  • 200g sera żółtego
  • Kilka pasków papryki konserwowej
  • Oregano
  • mieszanka ziół włoskich i/lub przyprawa do pizzy
  • pieprz

KROKI:
Drożdże rozdrobnić, dodać cukier, zalać letnią wodą, dodać 2 łyżki mąki i razem wymieszać. Zostawić na 10 minut w ciepłym miejscu, gdy zacznie rosnąć dodać oliwę, sól i stopniowo mąkę wyrabiając ręką ciasto (ok.10-15minut, aż przestanie się lepić i będzie odchodziło od miski). Przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia-max.20minut.
Sos: obrać cebule, pokroić w piórka, poddusić na patelni, dodać koncentrat i przyprawić ziołami włoskimi i pieprzem do smaku, ostudzić.
Gdy ciasto podrośnie rozwałkować, następnie ułożyć dodatki w kolejności: sos, kiełbasa w plastrach, pomidory w plastrach, ogórki w plastrach, oliwki, papryka w kawałkach dowolnej wielkości, czerwona fasolka, posypać oregano i przyprawą do pizzy, starty ser żółty. Piec w piekarniku 20-25 minut w temperaturze 220 stopni.
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU