POPISOWE DANIE

Fajita z kurczaka, Ania H.
KATEGORIA: Danie główne
SKŁADNIKI:
  • 1 podwójna pierś kurczaka
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    1średnia cebula biała
    1 średnia cebula czerwona
    1 papryczka chili
    ½ łyżeczki tymianku
    ½ łyżeczki kminu rzymskiego Kotanyi
    sól i pikantna mieszanka z pieprzem Kotanyi
    2 placki tortilla
  • pokrojone na 4 części
    Marynata:
    4 łyżki oleju
    3 łyżki soku z cytryny
    3 łyżki siekanej natki pietruszki
    1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)
    ½ łyżeczki kminu rzymskiego Kotanyi
    ½ łyżeczki mieszanki pikantnej z pieprzem Kotanyi
KROKI:
Pierś myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek i kroimy na paseczki ok. 5 cm długości.
Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą, dodajemy pokrojone mięso, mieszamy aby każdy pasek mięsa był pokryty marynatą. Odstawiamy do lodówki na całą noc.
Papryki myjemy, oczyszczamy i kroimy w paseczki, cebulę obieramy i kroimy w dość spore piórka.
Rozgrzewamy patelnię i przelewamy mięso wraz z marynatą, smażymy aż mięso będzie rumiane. Następnie mięso przekładamy z patelni na talerz a na pozostałym tłuszczu smażymy papryki z cebulą. Pod koniec smażenia dodajemy mięso. Doprawiamy do smaku solą, pikantną mieszanką , tymiankiem oraz kminem rzymskim. Podajemy z tortillą podpieczoną w piekarniku.
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: mięso, drób
Fajita z kurczaka, Ania H.
KATEGORIA: Danie główne
SKŁADNIKI:
  • 1 podwójna pierś kurczaka
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    1średnia cebula biała
    1 średnia cebula czerwona
    1 papryczka chili
    ½ łyżeczki tymianku
    ½ łyżeczki kminu rzymskiego Kotanyi
    sól i pikantna mieszanka z pieprzem Kotanyi
    2 placki tortilla
  • pokrojone na 4 części
    Marynata:
    4 łyżki oleju
    3 łyżki soku z cytryny
    3 łyżki siekanej natki pietruszki
    1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)
    ½ łyżeczki kminu rzymskiego Kotanyi
    ½ łyżeczki mieszanki pikantnej z pieprzem Kotanyi
KROKI:
Pierś myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek i kroimy na paseczki ok. 5 cm długości.
Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą, dodajemy pokrojone mięso, mieszamy aby każdy pasek mięsa był pokryty marynatą. Odstawiamy do lodówki na całą noc.
Papryki myjemy, oczyszczamy i kroimy w paseczki, cebulę obieramy i kroimy w dość spore piórka.
Rozgrzewamy patelnię i przelewamy mięso wraz z marynatą, smażymy aż mięso będzie rumiane. Następnie mięso przekładamy z patelni na talerz a na pozostałym tłuszczu smażymy papryki z cebulą. Pod koniec smażenia dodajemy mięso. Doprawiamy do smaku solą, pikantną mieszanką , tymiankiem oraz kminem rzymskim. Podajemy z tortillą podpieczoną w piekarniku.
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: mięso, drób
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU