POPISOWE DANIE

Fasolka po bretońsku - na zimowe dni , Joanna D.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 1/2 kg fasoli Jaś
  • 2 duże lub 3 mniejsze pętka kiełbasy
  • 1 duża cebula
  • 2 średnie marchewki
  • 1 średnia pietruszka
  • 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego
  • bulion
  • przyprawy: majeranek
  • kolendra
  • liście laurowe
  • chili peperoncini
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka mąki do zaklepania (nieobowiązkowo - ponieważ wszystko zależy od ilości wody w garnku )
KROKI:
• Fasolę umyć, namoczyć na noc, następnego dnia ugotować w tej samej wodzie- gotujemy na wolnym ogniu!!!
• Kiełbasę pokroić w kostkę
• Cebulkę pokroić w kostkę
• Włoszczyznę obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej
• Przesmażyć kiełbaskę i dodać ją do fasoli
• Cebulę przesmażyć – dodać
• Włoszczyznę przesmażyć – dodać
• NIE MOŻE BYĆ ZBYT DUŻO WODY
• Jak się wszystko ugotuje dodajemy koncentrat pomidorowy
• Doprawiamy do smaku – ja uwielbiam na ostro
• Na koniec jeśli mamy zbyt dużo wody można zaklepać łyżką mąki
SMACZNEGO
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: pikantna
Fasolka po bretońsku - na zimowe dni , Joanna D.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 1/2 kg fasoli Jaś
  • 2 duże lub 3 mniejsze pętka kiełbasy
  • 1 duża cebula
  • 2 średnie marchewki
  • 1 średnia pietruszka
  • 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego
  • bulion
  • przyprawy: majeranek
  • kolendra
  • liście laurowe
  • chili peperoncini
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka mąki do zaklepania (nieobowiązkowo - ponieważ wszystko zależy od ilości wody w garnku )
KROKI:
• Fasolę umyć, namoczyć na noc, następnego dnia ugotować w tej samej wodzie- gotujemy na wolnym ogniu!!!
• Kiełbasę pokroić w kostkę
• Cebulkę pokroić w kostkę
• Włoszczyznę obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej
• Przesmażyć kiełbaskę i dodać ją do fasoli
• Cebulę przesmażyć – dodać
• Włoszczyznę przesmażyć – dodać
• NIE MOŻE BYĆ ZBYT DUŻO WODY
• Jak się wszystko ugotuje dodajemy koncentrat pomidorowy
• Doprawiamy do smaku – ja uwielbiam na ostro
• Na koniec jeśli mamy zbyt dużo wody można zaklepać łyżką mąki
SMACZNEGO
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: pikantna
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU