POPISOWE DANIE

Flaczki z piersi kurczaka z boczniakiem, Grzegorz K.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 25 dag boczniaka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 zielony liść pora
  • gałka muszkatołowa Kotanyi. papryka mielona słodka Kotanyi
  • imbir mielony Kotanyi
  • pieprz czarny mielony Kotanyi
  • 3 pojedyńcze piersi z kurczaka
  • masło do podsmażenia pora
  • sól
  • majeranek
  • bułka tarta do zagęszczenia flaków.
KROKI:
1. Piersi umyć , zalać zimną wodą, zagotować, odlać wodę , jeszcze raz umyć i pokroić w paski.
2. Marchewkę i pietruszkę umyć , obrać i pokroić w słupki.
3. Zieloną część pora drobno pokroić przesmażyć na maśle.
4. Kapelusze boczniaka umyć, pokroić w paski.
5. Warzywa zalać zimną wodą dodać sól i pieprz , gotować około 15 minut.
6. Po 15 minutach do wywaru dodać pokrojoną w paski pierś i pokrojonego w paski boczniaka gotować około 30 minut ( ewentualnie sprawdzić czy boczniak i piersi są miękkie.)dodać paprykę mieloną, imbir, startą gałkę muszkatałową i pieprzem.
7. Dodać przesmażone pory na maśle, przegotować.
8 . Flaki zagęścić bułką tartą, przegotować{ Ilość bułki zależy od upodobań. Flaki ewentualnie doprawić przyprawami do smaku.
9. Pod konieg gotowania dodać majeranek i flaki przegotować z majerankiem.
 
GŁOSÓW: 3 WYDRUKUJ PRZEPIS
Flaczki z piersi kurczaka z boczniakiem, Grzegorz K.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 25 dag boczniaka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 zielony liść pora
  • gałka muszkatołowa Kotanyi. papryka mielona słodka Kotanyi
  • imbir mielony Kotanyi
  • pieprz czarny mielony Kotanyi
  • 3 pojedyńcze piersi z kurczaka
  • masło do podsmażenia pora
  • sól
  • majeranek
  • bułka tarta do zagęszczenia flaków.
KROKI:
1. Piersi umyć , zalać zimną wodą, zagotować, odlać wodę , jeszcze raz umyć i pokroić w paski.
2. Marchewkę i pietruszkę umyć , obrać i pokroić w słupki.
3. Zieloną część pora drobno pokroić przesmażyć na maśle.
4. Kapelusze boczniaka umyć, pokroić w paski.
5. Warzywa zalać zimną wodą dodać sól i pieprz , gotować około 15 minut.
6. Po 15 minutach do wywaru dodać pokrojoną w paski pierś i pokrojonego w paski boczniaka gotować około 30 minut ( ewentualnie sprawdzić czy boczniak i piersi są miękkie.)dodać paprykę mieloną, imbir, startą gałkę muszkatałową i pieprzem.
7. Dodać przesmażone pory na maśle, przegotować.
8 . Flaki zagęścić bułką tartą, przegotować{ Ilość bułki zależy od upodobań. Flaki ewentualnie doprawić przyprawami do smaku.
9. Pod konieg gotowania dodać majeranek i flaki przegotować z majerankiem.
 
GŁOSÓW: 3 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU