POPISOWE DANIE

Francuskie bułeczki z parówką, Łukasz N.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 5 parówek
  • 1 cebula
  • ok 15 dag sera żółtego
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • ketchup
  • Bazylia Kotanyi
  • Oregano Kotanyi
  • Sól i pieprz gruboziarnisty Kotanyi
KROKI:
1. Parówki ugotować i przekroić na pół. Ser zetrzeć na tarce na grubych oczkach, cebule pokroić w drobna kostkę.
2. Ciasto francuskie przekroić na 10 części.
3. Na każdej części ciasta układamy: ketchup, bazylię i oregano, parówkę i ser żółty. Lekko posypać solą i pieprzem. Zwinąć i uformować bułeczki.
4. Piec ok 20 min w temp 180 st. Kilka minut przed końcem pieczenia można dodatkowo wierzch bułeczek posypać lekko serem żółtym i przyprawami.

Smacznego
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: mięso, sos, pieczone
Francuskie bułeczki z parówką, Łukasz N.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 5 parówek
  • 1 cebula
  • ok 15 dag sera żółtego
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • ketchup
  • Bazylia Kotanyi
  • Oregano Kotanyi
  • Sól i pieprz gruboziarnisty Kotanyi
KROKI:
1. Parówki ugotować i przekroić na pół. Ser zetrzeć na tarce na grubych oczkach, cebule pokroić w drobna kostkę.
2. Ciasto francuskie przekroić na 10 części.
3. Na każdej części ciasta układamy: ketchup, bazylię i oregano, parówkę i ser żółty. Lekko posypać solą i pieprzem. Zwinąć i uformować bułeczki.
4. Piec ok 20 min w temp 180 st. Kilka minut przed końcem pieczenia można dodatkowo wierzch bułeczek posypać lekko serem żółtym i przyprawami.

Smacznego
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: mięso, sos, pieczone
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU