POPISOWE DANIE

Halaszle - oryginalna węgierska zupa rybna, Marcin P.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 4 drobne ryby (okoń
  • płotka)
  • płat karpia
  • pomidor
  • 2 cebule
  • 2czerwone papryki
  • ząbek czosnku
  • sól
  • papryka słodka Kotanyi
  • papryka ostra Kotanyi
  • estragon Kotanyi
  • pieprz czarny ziarnisty Kotanyi
KROKI:
Drobne ryby gotujemy w posolonej wodzie do całkowitej miękkości. Wywar przecedzamy przez sito. Rozgotowane ryby przecieramy przez rzadkie sito lub durszlak i łączymy z wywarem. Na patelni podsmażamy drobno pokrojone warzywa. Dodajemy do wywaru, przyprawiamy i gotujemy około 20 minut. Zupę miksujemy blenderem. Do zmiksowanej gotującej się zupy dodajemy pokrojonego w duże dzwonka karpia i gotujemy następne 20 minut. Podajemy z białym pieczywem. Ta specjalność węgierskiej kuchni najlepiej udaje się z oryginalnymi przyprawami.
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
Halaszle - oryginalna węgierska zupa rybna, Marcin P.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 4 drobne ryby (okoń
  • płotka)
  • płat karpia
  • pomidor
  • 2 cebule
  • 2czerwone papryki
  • ząbek czosnku
  • sól
  • papryka słodka Kotanyi
  • papryka ostra Kotanyi
  • estragon Kotanyi
  • pieprz czarny ziarnisty Kotanyi
KROKI:
Drobne ryby gotujemy w posolonej wodzie do całkowitej miękkości. Wywar przecedzamy przez sito. Rozgotowane ryby przecieramy przez rzadkie sito lub durszlak i łączymy z wywarem. Na patelni podsmażamy drobno pokrojone warzywa. Dodajemy do wywaru, przyprawiamy i gotujemy około 20 minut. Zupę miksujemy blenderem. Do zmiksowanej gotującej się zupy dodajemy pokrojonego w duże dzwonka karpia i gotujemy następne 20 minut. Podajemy z białym pieczywem. Ta specjalność węgierskiej kuchni najlepiej udaje się z oryginalnymi przyprawami.
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU