POPISOWE DANIE

kaczka nadziana z chrupiącą skórką, Amanda M.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • kaczka około 2kg
    2 cebule
    2 jabłka
    około 10 śliwek suszonych
    majeranek
    1łyżeczka czosnku granulowanego
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1łyżeczka papryki ostrej
    pieprz
    sól
KROKI:
kaczkę dokładnie czyścimy do środka dodajemy wymieszane przyprawy jabłka cebule i śliwki zaszywamy kaczkę, na wierzch kaczki wklepujemy majeranek i nic więcej, kaczkę wkładamy do worka do pieczenia i pieczemy w piekarniku około 1godzina 40 minut, poczym rozcinamy worek i zlewamy cały sos jaki powstał i tłuszcz, kaczkę wstawiamy ponowie do piekarnika i polewamy go co 5 minut wodą z dodatkiem 4 łyżek soli dzięki czemy zrobi się chrupiąca skórka gdy zbrązowieje jest gotowa mniej więcej 30 minut to trwa
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
kaczka nadziana z chrupiącą skórką, Amanda M.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • kaczka około 2kg
    2 cebule
    2 jabłka
    około 10 śliwek suszonych
    majeranek
    1łyżeczka czosnku granulowanego
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1łyżeczka papryki ostrej
    pieprz
    sól
KROKI:
kaczkę dokładnie czyścimy do środka dodajemy wymieszane przyprawy jabłka cebule i śliwki zaszywamy kaczkę, na wierzch kaczki wklepujemy majeranek i nic więcej, kaczkę wkładamy do worka do pieczenia i pieczemy w piekarniku około 1godzina 40 minut, poczym rozcinamy worek i zlewamy cały sos jaki powstał i tłuszcz, kaczkę wstawiamy ponowie do piekarnika i polewamy go co 5 minut wodą z dodatkiem 4 łyżek soli dzięki czemy zrobi się chrupiąca skórka gdy zbrązowieje jest gotowa mniej więcej 30 minut to trwa
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU