POPISOWE DANIE

Kapuśniak kminowy...kwaśny i zdrowy, Izabela P.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 3 duże ziemniaki

  • 1 marchew

  • 1 pietruszka

  • kawałek selera

  • 150 g wieprzowiny

  • 1 cebula + masło + 2 łyż mąki

  • 300 g kapusty kiszonej

  • ok. 3 l bulionu wołowo - drobiowego

  • 3 łyż kminu rzymskiego Kotanyi

  • ziele angielskie

  • liść laurowy

  • pieprz
  • szczypta cukru

  • siekany koper
  • natka
KROKI:
Ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć, rozdrobnić wedle uznania. Zalać w garnku bulionem i ugotować wraz z mięsem, zielem i liściem laurowym.
Gdy wszystko zmięknie należy wyjąć mięso, dodać nieodciśniętą kapustę (jeśli jest zbyt długa - pokroić). Doprawić pieprzem i cukrem.
Cebulę zsiekać w kostkę, zeszklić na maśle, dodać mąkę i razem zasmażyć na złoty kolor.
Po ok. 20 minutach, gdy wszystko jest dość miękkie, dodać mięsko pokrojone w kostkę oraz zasmażkę, delikatnie zamieszać i chwilę razem zagotować. Udekorować kminem Kotanyi, koprem i natką.
Smacznego!
 
GŁOSÓW: 12 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: mięso
Kapuśniak kminowy...kwaśny i zdrowy, Izabela P.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 3 duże ziemniaki

  • 1 marchew

  • 1 pietruszka

  • kawałek selera

  • 150 g wieprzowiny

  • 1 cebula + masło + 2 łyż mąki

  • 300 g kapusty kiszonej

  • ok. 3 l bulionu wołowo - drobiowego

  • 3 łyż kminu rzymskiego Kotanyi

  • ziele angielskie

  • liść laurowy

  • pieprz
  • szczypta cukru

  • siekany koper
  • natka
KROKI:
Ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć, rozdrobnić wedle uznania. Zalać w garnku bulionem i ugotować wraz z mięsem, zielem i liściem laurowym.
Gdy wszystko zmięknie należy wyjąć mięso, dodać nieodciśniętą kapustę (jeśli jest zbyt długa - pokroić). Doprawić pieprzem i cukrem.
Cebulę zsiekać w kostkę, zeszklić na maśle, dodać mąkę i razem zasmażyć na złoty kolor.
Po ok. 20 minutach, gdy wszystko jest dość miękkie, dodać mięsko pokrojone w kostkę oraz zasmażkę, delikatnie zamieszać i chwilę razem zagotować. Udekorować kminem Kotanyi, koprem i natką.
Smacznego!
 
GŁOSÓW: 12 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: mięso
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU