POPISOWE DANIE

Kapuśniak ze słodkiej kapusty na żeberkach, Bogusław J.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • Składniki:

    • 600 - 700 g białej kapusty
    • 6 szklanek bulionu
    • 2 marchewki
    4-5 ziarenek ziela angielskiego KOTÁNYI
    400 g żeberek wieprzowych
    100 g boczku wędzonego
    • 1 pietruszka
    • 6 małych ziemniaczków
    • 3 łyżki oliwy z
    • 1 średnia cebula
  • drobno pokrojona
    •200 g przecieru pomidorowego
    • sól
    pieprz ziołowy KOTÁNYI
    liść laurowy KOTÁNYI
    1 łyżeczka papryki ostrej KOTÁNYI
    • 1 łyżeczka cukru
    • 2 łyżki natki pietruszki KOTÁNYI
KROKI:
Wykonanie:

• Kapustę umyć, usunąć zewnętrzne twarde liście, wyciąć głąb, resztę posiekać na wąskie paski, posolić.
• Do gotującego się w większym garnku bulionu włożyć marchewkę pokrojoną oraz pietruszkę i liść laurowy KOTÁNYI oraz ziele angielskie . Trochę posolić i gotować przez 5 - 7 minut. Dodać ziemniaki obrane oraz pokrojone w kawałki i żeberka pokrojone na paski, a także boczek pokrojony w kosteczkę ,a za kilka minut kapustę , gotować aż warzywa będą miękkie.
• Na patelni, na oliwie zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę, dodać przecier pomidorowy (w ilości do smaku) i chwilę podusić. Doprawić solą, pieprzem ziołowym i papryką ostrą KOTÁNYI i 1 łyżeczką cukru. Dodać natkę pietruszki KOTÁNYI , wymieszać i całość przełożyć do garnka z zupą. Wymieszać, spróbować i ewentualnie jeszcze doprawić. Posypać koperkiem i ewentualnie świeżą natka pietruszki 
• Życzę SMACZNEGO 
 
GŁOSÓW: 256 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: mięso, warzywna
Kapuśniak ze słodkiej kapusty na żeberkach, Bogusław J.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • Składniki:

    • 600 - 700 g białej kapusty
    • 6 szklanek bulionu
    • 2 marchewki
    4-5 ziarenek ziela angielskiego KOTÁNYI
    400 g żeberek wieprzowych
    100 g boczku wędzonego
    • 1 pietruszka
    • 6 małych ziemniaczków
    • 3 łyżki oliwy z
    • 1 średnia cebula
  • drobno pokrojona
    •200 g przecieru pomidorowego
    • sól
    pieprz ziołowy KOTÁNYI
    liść laurowy KOTÁNYI
    1 łyżeczka papryki ostrej KOTÁNYI
    • 1 łyżeczka cukru
    • 2 łyżki natki pietruszki KOTÁNYI
KROKI:
Wykonanie:

• Kapustę umyć, usunąć zewnętrzne twarde liście, wyciąć głąb, resztę posiekać na wąskie paski, posolić.
• Do gotującego się w większym garnku bulionu włożyć marchewkę pokrojoną oraz pietruszkę i liść laurowy KOTÁNYI oraz ziele angielskie . Trochę posolić i gotować przez 5 - 7 minut. Dodać ziemniaki obrane oraz pokrojone w kawałki i żeberka pokrojone na paski, a także boczek pokrojony w kosteczkę ,a za kilka minut kapustę , gotować aż warzywa będą miękkie.
• Na patelni, na oliwie zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę, dodać przecier pomidorowy (w ilości do smaku) i chwilę podusić. Doprawić solą, pieprzem ziołowym i papryką ostrą KOTÁNYI i 1 łyżeczką cukru. Dodać natkę pietruszki KOTÁNYI , wymieszać i całość przełożyć do garnka z zupą. Wymieszać, spróbować i ewentualnie jeszcze doprawić. Posypać koperkiem i ewentualnie świeżą natka pietruszki 
• Życzę SMACZNEGO 
 
GŁOSÓW: 256 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: mięso, warzywna
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU