POPISOWE DANIE

Kieszonki filo z brukselką i suszoną śliwką, Małgorzata Ś.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 1 opakowanie ciasta filo
  • 300 g brukselki
  • 150 g śliwki kalifornijskiej
  • 1 czerwona cebula duża
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • pieprz i sól świeżo mielona Kotanyi
  • 1/2 łyżeczki czarnuszki Kotanyi.
KROKI:
Brukselkę oczyszczamy i gotujemy w wodzie z solą i cukrem max. 5 minut. Szybko schładzamy. Na maśle przesmażamy czerwona cebulę pokrojoną w piórka, dodajemy brukselkę i smażymy na złoty kolor, doprawiamy solą, pieprzem, czarnuszką.
Przestudzamy.
Ciasto filo tniemy na paski szerokości 6 cm, układamy farsz i zwijamy w kieszonki.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 10 - 15 minut, do zarumienienia.
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
Kieszonki filo z brukselką i suszoną śliwką, Małgorzata Ś.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 1 opakowanie ciasta filo
  • 300 g brukselki
  • 150 g śliwki kalifornijskiej
  • 1 czerwona cebula duża
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • pieprz i sól świeżo mielona Kotanyi
  • 1/2 łyżeczki czarnuszki Kotanyi.
KROKI:
Brukselkę oczyszczamy i gotujemy w wodzie z solą i cukrem max. 5 minut. Szybko schładzamy. Na maśle przesmażamy czerwona cebulę pokrojoną w piórka, dodajemy brukselkę i smażymy na złoty kolor, doprawiamy solą, pieprzem, czarnuszką.
Przestudzamy.
Ciasto filo tniemy na paski szerokości 6 cm, układamy farsz i zwijamy w kieszonki.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 10 - 15 minut, do zarumienienia.
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU