POPISOWE DANIE

Krem pomarańczowy z migdałami na nutą słodko kwaśną , Monika L.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 300 g marchwi

  • 200 g ziemniaków

  • 6 łyżek soku z pomarańczy

  • 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego
  • świeżo mielonego Kotanyi

  • szczypta mielonego cynamonu Kotanyi

  • 1/ 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej Kotanyi

  • ¼ łyżeczki papryki ostrej mielonej Kotanyi

  • ½ ziół dalmatyńskich Kotanyi

  • 1 łyżeczka masła

  • sól himalajska do smaku

  • ¼ łyżeczki cukru brązowego

  • krem z octu balsamicznego

  • płatki migdałów.
KROKI:
Marchew i ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na kostkę. Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy 1000 ml wody i zagotowujemy. Dodajemy paprykę ostrą i słodką, cynamon, zioła, cukier i gotujemy. Kiedy warzywa będą al. dente, dolewamy soku i gotujemy pod przykryciem, na wolnym ogniu. Warzywa mają być miękkie.
Całość miksujemy blenderem, do uzyskania jednolitej konsystencji. Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy masło i ponownie miksujemy. Jeśli zupa jest zbyt gęsta możemy dolać niewielką ilość wrzącej wody.

Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni.
Zupę podajemy z kremem z octu balsamicznego i prażonymi migdałami.
Smacznego :0
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
Krem pomarańczowy z migdałami na nutą słodko kwaśną , Monika L.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 300 g marchwi

  • 200 g ziemniaków

  • 6 łyżek soku z pomarańczy

  • 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego
  • świeżo mielonego Kotanyi

  • szczypta mielonego cynamonu Kotanyi

  • 1/ 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej Kotanyi

  • ¼ łyżeczki papryki ostrej mielonej Kotanyi

  • ½ ziół dalmatyńskich Kotanyi

  • 1 łyżeczka masła

  • sól himalajska do smaku

  • ¼ łyżeczki cukru brązowego

  • krem z octu balsamicznego

  • płatki migdałów.
KROKI:
Marchew i ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na kostkę. Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy 1000 ml wody i zagotowujemy. Dodajemy paprykę ostrą i słodką, cynamon, zioła, cukier i gotujemy. Kiedy warzywa będą al. dente, dolewamy soku i gotujemy pod przykryciem, na wolnym ogniu. Warzywa mają być miękkie.
Całość miksujemy blenderem, do uzyskania jednolitej konsystencji. Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy masło i ponownie miksujemy. Jeśli zupa jest zbyt gęsta możemy dolać niewielką ilość wrzącej wody.

Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni.
Zupę podajemy z kremem z octu balsamicznego i prażonymi migdałami.
Smacznego :0
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU