POPISOWE DANIE

Krem warzywny, Ewelina P.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 1 i 1/2 l wody

    2 kostki rosołowe

    1 średnia brokuł

    2 pietruszki

    3 marchewki

    4 ziemniaki

    1 mała por

    sok z cytryny ( 1 stołowa łyżka)

    2 łyżeczki vegety

    3 liście laurowe

    1 łyżeczka Maggi w płynie

    pieprz
    sól morska z ziołami Kotanyi
    120ml śmietany 12%
    3 łyżki pietruszki zielonej Kotanyi
    Dodatkowo na grzanki:
    3 kromki chleba

    oliwa

    1 łyżka bazylii
    1 łyżka oregano

    1 łyżeczka papryki ostrej

KROKI:
1. Warzywa: marchewkę, pietruszkę, por i ziemniaki obrać i pokroić. Można to zrobić byle jak, ponieważ wszystkie składniki i tak zostaną zmiksowane. Brokuł podzielić na małe różyczki.
2.Nalać 1,5 litra wody do garnka, dodać 2 kostki rosołowe, liście laurowe, pietruszke zieloną. Wrzucić pokrojone warzywa i brokuł.
3.Zupę gotować do momentu aż wszystkie warzywa będą ugotowane na półmiękko . Czas gotowania około 20 minut.
4.Na koniec gotowania dodać sok z cytryny, maggi, vegete. Doprawić zupę solą morską i pieprzem. Zdjąć zupę z ognia i za pomocą blendera całą zupę zmiksować na jednolity krem.
5.Chleb pokroić na małe kawałki( kwadraciki). Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy wymieszanej z bazylią i oregano dodać pokrojony chleb. Smażyć kilka minut dość często mieszając. Pod koniec dodać łyżeczkę ostrej papryki, wymieszać. Smażyć jeszcze chwilkę, aż do momentu kiedy będą złociste i chrupiące.
6.Do kremu warzywnego dodać śmietanę, wymieszać. Nalać zupę na talerz i posypać pietruszką i grzankami.
Smacznego !
Dekoracja 1 łyżka śmietany i listek mięty.
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
Krem warzywny, Ewelina P.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 1 i 1/2 l wody

    2 kostki rosołowe

    1 średnia brokuł

    2 pietruszki

    3 marchewki

    4 ziemniaki

    1 mała por

    sok z cytryny ( 1 stołowa łyżka)

    2 łyżeczki vegety

    3 liście laurowe

    1 łyżeczka Maggi w płynie

    pieprz
    sól morska z ziołami Kotanyi
    120ml śmietany 12%
    3 łyżki pietruszki zielonej Kotanyi
    Dodatkowo na grzanki:
    3 kromki chleba

    oliwa

    1 łyżka bazylii
    1 łyżka oregano

    1 łyżeczka papryki ostrej

KROKI:
1. Warzywa: marchewkę, pietruszkę, por i ziemniaki obrać i pokroić. Można to zrobić byle jak, ponieważ wszystkie składniki i tak zostaną zmiksowane. Brokuł podzielić na małe różyczki.
2.Nalać 1,5 litra wody do garnka, dodać 2 kostki rosołowe, liście laurowe, pietruszke zieloną. Wrzucić pokrojone warzywa i brokuł.
3.Zupę gotować do momentu aż wszystkie warzywa będą ugotowane na półmiękko . Czas gotowania około 20 minut.
4.Na koniec gotowania dodać sok z cytryny, maggi, vegete. Doprawić zupę solą morską i pieprzem. Zdjąć zupę z ognia i za pomocą blendera całą zupę zmiksować na jednolity krem.
5.Chleb pokroić na małe kawałki( kwadraciki). Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy wymieszanej z bazylią i oregano dodać pokrojony chleb. Smażyć kilka minut dość często mieszając. Pod koniec dodać łyżeczkę ostrej papryki, wymieszać. Smażyć jeszcze chwilkę, aż do momentu kiedy będą złociste i chrupiące.
6.Do kremu warzywnego dodać śmietanę, wymieszać. Nalać zupę na talerz i posypać pietruszką i grzankami.
Smacznego !
Dekoracja 1 łyżka śmietany i listek mięty.
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU