POPISOWE DANIE

Krem z pieczonej papryki, Kasia W.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 3 marchewki
    1 podudzie z kurczaka
    seler
    pietruszka
    por
    litr wody
    liść laurowy
    ziele angielskie Kotanyi
    4 czerwone papryki
    1 cebula
    oliwa
    pół łyżeczki pieprzu cayenne Kotanyi
    pół łyżeczki cukru
    pół łyżeczki ostrej papryki Kotanyi
    sól
    groszek ptysiowy
KROKI:
Z włoszczyzny oraz kurczaka gotujemy wywar, z zielem angielskim oraz listkiem laurowym. Oczyszczone papryki skrapiamy oliwą i opiekamy w piekarniku (około 40 min.)Po ostudzeniu i obraniu ich ze skórek, kroimy w paseczki i podsmażamy na patelni wraz z pokrojoną cebulą. Z wywaru wyciągamy ugotowane warzywa i wraz z paprykami całość blendujemy.Dodajemy do zupy, doprawiamy do smaku. Gotową zupę serwujemy z z groszkiem ptysiowym.
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
Krem z pieczonej papryki, Kasia W.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 3 marchewki
    1 podudzie z kurczaka
    seler
    pietruszka
    por
    litr wody
    liść laurowy
    ziele angielskie Kotanyi
    4 czerwone papryki
    1 cebula
    oliwa
    pół łyżeczki pieprzu cayenne Kotanyi
    pół łyżeczki cukru
    pół łyżeczki ostrej papryki Kotanyi
    sól
    groszek ptysiowy
KROKI:
Z włoszczyzny oraz kurczaka gotujemy wywar, z zielem angielskim oraz listkiem laurowym. Oczyszczone papryki skrapiamy oliwą i opiekamy w piekarniku (około 40 min.)Po ostudzeniu i obraniu ich ze skórek, kroimy w paseczki i podsmażamy na patelni wraz z pokrojoną cebulą. Z wywaru wyciągamy ugotowane warzywa i wraz z paprykami całość blendujemy.Dodajemy do zupy, doprawiamy do smaku. Gotową zupę serwujemy z z groszkiem ptysiowym.
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU