POPISOWE DANIE

Krem z pieczonych pomidorów z paprykową dynią, Bartosz R.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 6 pomidorów
    10 pomidorków koktajlowych (dla wzbogacenia smaku)
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    1/2 szklanki dobrej oliwy
    pieprz czarny Kotanyi
    papryka słodka Kotanyi
    zioła dalmatyńskie Kotanyi
    sól
    pestki dyni
    świeża bazylia
KROKI:
1. Pomidory i cebulę pokroić na ćwiartki, pomidorki koktajlowe na pół, przełożyć do żaroodpornego naczynia, dodać obrany czosnek, oliwę oraz sól, świeżo mielony pieprz i zioła dalmatyńskie
2. Zapikać pół godziny w 200 stopniach
3. Zmiksować na gładką zupę
4. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni, pod koniec dodać słodką paprykę
5. Zupę podawać ze świeżą bazylią i pestkami dyni
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
Krem z pieczonych pomidorów z paprykową dynią, Bartosz R.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 6 pomidorów
    10 pomidorków koktajlowych (dla wzbogacenia smaku)
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    1/2 szklanki dobrej oliwy
    pieprz czarny Kotanyi
    papryka słodka Kotanyi
    zioła dalmatyńskie Kotanyi
    sól
    pestki dyni
    świeża bazylia
KROKI:
1. Pomidory i cebulę pokroić na ćwiartki, pomidorki koktajlowe na pół, przełożyć do żaroodpornego naczynia, dodać obrany czosnek, oliwę oraz sól, świeżo mielony pieprz i zioła dalmatyńskie
2. Zapikać pół godziny w 200 stopniach
3. Zmiksować na gładką zupę
4. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni, pod koniec dodać słodką paprykę
5. Zupę podawać ze świeżą bazylią i pestkami dyni
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU