POPISOWE DANIE

Kremowa zupa kapuściana ze szpinakowymi kluseczkami, Ilona K.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 1/2 główki kapusty czerwonej

  • 2 cebule czerwone
    4 ziemniaki
    2 łyżeczki Czosnku Granulowanego KOTANYI
    4 łyżki oliwy z oliwek
    3/4 łyżeczki Pieprzu Czarnego Mielonego KOTANYI
    3/4 + 1/3 łyżeczki soli
    700 ml bulionu drobiowego/warzywnego
    1/3 szklanki kwaśniej śmietany 18%
    200 g serka kremowego śmietankowego
    1 szklanka mąki pszennej
    3 łyżeczki Pietruszki Zielonej KOTANYI
    1/2 szklanki liści szpinaku
    3/4 łyżeczki Kurkumy KOTANYI
    do ozdoby: mała marchew
  • brokuły
  • fasolka szparagowa



KROKI:
1. Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmaż krótko cebulę.
2. Dodaj do niej obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki oraz poszatkowaną kapustę. Dosyp 3/4 łyżeczki soli, czosnek granulowany KOTANYI i pieprz KOTANYI.
3. Wlej bulion i gotuj zupę do miękkości około 25- 30 minut.
4. Ugotowaną zupę zmiksuj wraz ze śmietaną na gładko w malakserze lub blenderem.
5. Serek kremowy wymieszaj z mąką, 1/3 łyżeczki soli, kurkumą KOTANYI oraz suszoną pietruszką KOTANYI i posiekanym drobniuteńko szpinakiem, a następnie zagnieć ciasto na kluseczki.
6. Ciasto zroluj w cienki wałek i pokrój na małe kluszeczki.
7. Kluseczki gotuj w gorącej wodzie od wypłynięcia przez 5 minut. Odcedź.
8. Marchew, brokuły i fasolkę ugotuj z odrobiną soli na parze.
9. Zupę podawaj z kluseczkami i gotowanymi warzywami. Ozdób kleksem kwaśniej śmietany. Smacznego!
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
Kremowa zupa kapuściana ze szpinakowymi kluseczkami, Ilona K.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 1/2 główki kapusty czerwonej

  • 2 cebule czerwone
    4 ziemniaki
    2 łyżeczki Czosnku Granulowanego KOTANYI
    4 łyżki oliwy z oliwek
    3/4 łyżeczki Pieprzu Czarnego Mielonego KOTANYI
    3/4 + 1/3 łyżeczki soli
    700 ml bulionu drobiowego/warzywnego
    1/3 szklanki kwaśniej śmietany 18%
    200 g serka kremowego śmietankowego
    1 szklanka mąki pszennej
    3 łyżeczki Pietruszki Zielonej KOTANYI
    1/2 szklanki liści szpinaku
    3/4 łyżeczki Kurkumy KOTANYI
    do ozdoby: mała marchew
  • brokuły
  • fasolka szparagowa



KROKI:
1. Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmaż krótko cebulę.
2. Dodaj do niej obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki oraz poszatkowaną kapustę. Dosyp 3/4 łyżeczki soli, czosnek granulowany KOTANYI i pieprz KOTANYI.
3. Wlej bulion i gotuj zupę do miękkości około 25- 30 minut.
4. Ugotowaną zupę zmiksuj wraz ze śmietaną na gładko w malakserze lub blenderem.
5. Serek kremowy wymieszaj z mąką, 1/3 łyżeczki soli, kurkumą KOTANYI oraz suszoną pietruszką KOTANYI i posiekanym drobniuteńko szpinakiem, a następnie zagnieć ciasto na kluseczki.
6. Ciasto zroluj w cienki wałek i pokrój na małe kluszeczki.
7. Kluseczki gotuj w gorącej wodzie od wypłynięcia przez 5 minut. Odcedź.
8. Marchew, brokuły i fasolkę ugotuj z odrobiną soli na parze.
9. Zupę podawaj z kluseczkami i gotowanymi warzywami. Ozdób kleksem kwaśniej śmietany. Smacznego!
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU