POPISOWE DANIE

Kremowa zupa z pora z mięsem indyczym, Anna J.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 200g mięsa mielonego z indyka
  • por
  • 3 ziemniaki
  • 100g śmietankowego serka topionego
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • 750ml przegotowanej wody
  • przyprawy Kotanyi: -sól -pieprz -listek laurowy -ziele angielskie -pieprz cayenne -papryka słodka oraz ostra -zioła prowansalskie -majeranek


KROKI:
1. W garnuszku rogrzewamy odrobinę oliwy, na której podsmażamy mięso; doprawiamy delikatnie solą i pieprzem.

2. Pora myjemy, kroimy wzdłuż, następnie na cienkie plasterki i dodajemy do mięsa, podduszamy.

3. Dolewamy ok. 300ml wody, do której wrzucamy obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz listek laurowy wraz z 3 jagodami ziela angielskiego. Dodajemy również rozgniecione ząbki czosnku i gotujemy pod przykryciem do momentu aż ziemniaki delikatnie rozpadną się.

4. Dodajemy serek topiony i resztę wody.

5. Doprawiamy przyprawami oraz ziołami i zjadamy ze smakiem :-)

 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
Kremowa zupa z pora z mięsem indyczym, Anna J.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 200g mięsa mielonego z indyka
  • por
  • 3 ziemniaki
  • 100g śmietankowego serka topionego
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • 750ml przegotowanej wody
  • przyprawy Kotanyi: -sól -pieprz -listek laurowy -ziele angielskie -pieprz cayenne -papryka słodka oraz ostra -zioła prowansalskie -majeranek


KROKI:
1. W garnuszku rogrzewamy odrobinę oliwy, na której podsmażamy mięso; doprawiamy delikatnie solą i pieprzem.

2. Pora myjemy, kroimy wzdłuż, następnie na cienkie plasterki i dodajemy do mięsa, podduszamy.

3. Dolewamy ok. 300ml wody, do której wrzucamy obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz listek laurowy wraz z 3 jagodami ziela angielskiego. Dodajemy również rozgniecione ząbki czosnku i gotujemy pod przykryciem do momentu aż ziemniaki delikatnie rozpadną się.

4. Dodajemy serek topiony i resztę wody.

5. Doprawiamy przyprawami oraz ziołami i zjadamy ze smakiem :-)

 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU