POPISOWE DANIE

Krokiety z niespodzianką, Bernadetta G.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 10 parówek

  • 2 szklanki mąki

  • 1 szklanka mleka

  • 6 jajek wiejskie

  • bułka tarta

  • olej rzepakowy

  • sól morska

  • pieprz czarny Kotanyi

  • papryka ostra Kotynayi

  • przyprawa do gyros Kotynayi

  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
KROKI:
Mąkę, mleko, proszek do pieczenia, 3 jaja oraz pół łyżeczki soli morskiej miksujemy na gładką masę. Na niewielkiej ilości oleju smażymy cieńkie naleśniki.
Na głębokim talerzu roztrzepujemy 3 jajka, doprawiamy solą, pieprzem, papryką, przyprawą do gyros. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą.
Parówki zawijamy w wystudzone naleśniki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na niewielkiej ilości oleju.
Gotowe krokiety podajemy z ulubionym sosem.
Danie idealne na spotkania w gronie przyjaciół i rodziny, Znakmite dla dzieciaczków niejadków, zakochanych...niedrogie, smaczne i sycące!
Smacznego...
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: mączne, smażone
Krokiety z niespodzianką, Bernadetta G.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 10 parówek

  • 2 szklanki mąki

  • 1 szklanka mleka

  • 6 jajek wiejskie

  • bułka tarta

  • olej rzepakowy

  • sól morska

  • pieprz czarny Kotanyi

  • papryka ostra Kotynayi

  • przyprawa do gyros Kotynayi

  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
KROKI:
Mąkę, mleko, proszek do pieczenia, 3 jaja oraz pół łyżeczki soli morskiej miksujemy na gładką masę. Na niewielkiej ilości oleju smażymy cieńkie naleśniki.
Na głębokim talerzu roztrzepujemy 3 jajka, doprawiamy solą, pieprzem, papryką, przyprawą do gyros. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą.
Parówki zawijamy w wystudzone naleśniki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na niewielkiej ilości oleju.
Gotowe krokiety podajemy z ulubionym sosem.
Danie idealne na spotkania w gronie przyjaciół i rodziny, Znakmite dla dzieciaczków niejadków, zakochanych...niedrogie, smaczne i sycące!
Smacznego...
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: mączne, smażone
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU