POPISOWE DANIE

Krokiety ze szpinakiem i curry, Alina S.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • Składniki na naleśniki : 2 jajka
  • 3/4 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • szczypta soli
    Składniki na nadzienie : masło
  • przyprawa do masła Katanyi
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • szpinak
  • 2-3 ząbki czosnku
  • szczypta curry Kotanyi
  • ser feta
    Składniki na panierkę :
    jajko
  • mleko
  • sol
  • pieprz
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
KROKI:
1. Z składników przygotowujemy ciasto , smażymy naleśniki .
2. Masło roztapiamy na patelni dodajemy przyprawę do masła Kotanyi , szpinak , dusimy , Na koniec dodajemy czosnek , sol pieprz i szczyptę curry. Odstawiamy do ostygnięcia .
3. Do zimnego szpinaku dodajemy ser feta - mieszamy do połączenia składników .
4. Na naleśniku smarujemy szinak i zwijamy jak standardowe krokiety .
5. Jajka roztrzepujemy z mlekiem , doprawiamy solą i pieprzem .
6. Krokiety panierujemy najpierw w jajku póżniej w bułce i smażymy na głębokim oleju na złoty kolor . Dzięki przyprawie do masła i mieszance curry krokiety te mają wyjątkowy smak . Najlepiej smakują z pikantnym barszem czerwonym .
 
GŁOSÓW: 4 WYDRUKUJ PRZEPIS
Krokiety ze szpinakiem i curry, Alina S.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • Składniki na naleśniki : 2 jajka
  • 3/4 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • szczypta soli
    Składniki na nadzienie : masło
  • przyprawa do masła Katanyi
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • szpinak
  • 2-3 ząbki czosnku
  • szczypta curry Kotanyi
  • ser feta
    Składniki na panierkę :
    jajko
  • mleko
  • sol
  • pieprz
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
KROKI:
1. Z składników przygotowujemy ciasto , smażymy naleśniki .
2. Masło roztapiamy na patelni dodajemy przyprawę do masła Kotanyi , szpinak , dusimy , Na koniec dodajemy czosnek , sol pieprz i szczyptę curry. Odstawiamy do ostygnięcia .
3. Do zimnego szpinaku dodajemy ser feta - mieszamy do połączenia składników .
4. Na naleśniku smarujemy szinak i zwijamy jak standardowe krokiety .
5. Jajka roztrzepujemy z mlekiem , doprawiamy solą i pieprzem .
6. Krokiety panierujemy najpierw w jajku póżniej w bułce i smażymy na głębokim oleju na złoty kolor . Dzięki przyprawie do masła i mieszance curry krokiety te mają wyjątkowy smak . Najlepiej smakują z pikantnym barszem czerwonym .
 
GŁOSÓW: 4 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU