POPISOWE DANIE

łosoś pod pierzynką w galarecie, Agnieszka E.
KATEGORIA: Danie świąteczne
SKŁADNIKI:
  • filet z łososia
  • ogórek świerzy
  • serek typu almette
  • chrzan
  • majonez
  • żelatyna
  • przyprawa do ryb
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz
  • do dekoracji wedle uznania
KROKI:
robimy wywar warzywny wkładamy załą marchewkę, seler , pietruszke dodajemy 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego. gdy warzywa zmiękną przecedzamy dodajemy 4 łyżki octu i wkładamy oczyszczony z ości filet z łososia , na wolnym ogniu parzymy go około 5 minut, rosół zdejmujemy z ognia dodajemy żelatynę i studzimy. łososia kładziemy na talaerzu kładziemy łososia smarujemy go serkiem z dodatkiem majonezu i chrzanu, na nim układamy pocięty w plasterki ogórek w kształcie łusek. gdy galareta zacznie tężeć polać nią rybę . można dodać do dekoracji groszek marchewkę wedle uznania
 
GŁOSÓW: 8 WYDRUKUJ PRZEPIS
łosoś pod pierzynką w galarecie, Agnieszka E.
KATEGORIA: Danie świąteczne
SKŁADNIKI:
  • filet z łososia
  • ogórek świerzy
  • serek typu almette
  • chrzan
  • majonez
  • żelatyna
  • przyprawa do ryb
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz
  • do dekoracji wedle uznania
KROKI:
robimy wywar warzywny wkładamy załą marchewkę, seler , pietruszke dodajemy 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego. gdy warzywa zmiękną przecedzamy dodajemy 4 łyżki octu i wkładamy oczyszczony z ości filet z łososia , na wolnym ogniu parzymy go około 5 minut, rosół zdejmujemy z ognia dodajemy żelatynę i studzimy. łososia kładziemy na talaerzu kładziemy łososia smarujemy go serkiem z dodatkiem majonezu i chrzanu, na nim układamy pocięty w plasterki ogórek w kształcie łusek. gdy galareta zacznie tężeć polać nią rybę . można dodać do dekoracji groszek marchewkę wedle uznania
 
GŁOSÓW: 8 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU