POPISOWE DANIE

Mega Żeberko, Agnieszka B.
KATEGORIA: Danie główne
SKŁADNIKI:
  • megamięsne żeberko trójkąt
  • papryka mielona ostra
  • olej do smażenia
  • sól morska Kotany
  • pieprz w młynku Kotany
  • woda
KROKI:
Żeberko umyć i obsypać solą pieprzem i papryką, na godzinę włożyć do lodówki by przeszło przyprawami,natępnie wyjąć i na mocno rozgrzanej patelni mocno podsmażyć na bardzo rumiano,natępnie prezłożyć do garnka z wodą, dodać łyżeczkę papryki mielonej, pół lyżeczki pieprzu i odrobine soli do smaku, przykryć i gotować 2 godziny na małym ogniu. Wyjąć z garnka.Można podawać na ciepło lub na zimno. Pozostały wywar można jeszcze wykorzytsać na zrobienie sosu.
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
Mega Żeberko, Agnieszka B.
KATEGORIA: Danie główne
SKŁADNIKI:
  • megamięsne żeberko trójkąt
  • papryka mielona ostra
  • olej do smażenia
  • sól morska Kotany
  • pieprz w młynku Kotany
  • woda
KROKI:
Żeberko umyć i obsypać solą pieprzem i papryką, na godzinę włożyć do lodówki by przeszło przyprawami,natępnie wyjąć i na mocno rozgrzanej patelni mocno podsmażyć na bardzo rumiano,natępnie prezłożyć do garnka z wodą, dodać łyżeczkę papryki mielonej, pół lyżeczki pieprzu i odrobine soli do smaku, przykryć i gotować 2 godziny na małym ogniu. Wyjąć z garnka.Można podawać na ciepło lub na zimno. Pozostały wywar można jeszcze wykorzytsać na zrobienie sosu.
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU