POPISOWE DANIE

Meksykańska zupa gulaszowa, Milena P.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 1/2 kg mięsa wieprzowego (łopatka
  • szynka
  • gulaszowe)

  • 1/3 kg mieszanki meksykańskiej z puszki lub mrożonki
    3 łyżeczki przecieru pomidorowego
    1 cebula
    2-3 ząbki czosnku
    1 łyżeczka chili con corne Kotanyi
    1 łyżeczka kminu rzymskiego Kotanyi
    kilka ziarenek owoców jałowca Kotanyi
    pieprz i suszony czosnek Kotanyi do smaku
    kawałek żółtego sera
KROKI:
Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Dusić ok. 10 min, czasem mieszając. Obficie obsypać mieszanką chili con corne i chwilę smażyć Zalać wodą, takby mięso były przykryte, dodać owoce jałowca i kmin rzymski. Gotować na małym ogniu przez ok. 1 godz. Dodać mieszankę meksykańską i koncentrat pomidorowy, gotować do miękkości, czyli kolejne 20minut. Na koniec doprawić do smaku czosnkiem i pieprzym. Podawać posypane startym żółtym serem. Smacznego!
 
GŁOSÓW: 5 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: mięso
Meksykańska zupa gulaszowa, Milena P.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 1/2 kg mięsa wieprzowego (łopatka
  • szynka
  • gulaszowe)

  • 1/3 kg mieszanki meksykańskiej z puszki lub mrożonki
    3 łyżeczki przecieru pomidorowego
    1 cebula
    2-3 ząbki czosnku
    1 łyżeczka chili con corne Kotanyi
    1 łyżeczka kminu rzymskiego Kotanyi
    kilka ziarenek owoców jałowca Kotanyi
    pieprz i suszony czosnek Kotanyi do smaku
    kawałek żółtego sera
KROKI:
Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Dusić ok. 10 min, czasem mieszając. Obficie obsypać mieszanką chili con corne i chwilę smażyć Zalać wodą, takby mięso były przykryte, dodać owoce jałowca i kmin rzymski. Gotować na małym ogniu przez ok. 1 godz. Dodać mieszankę meksykańską i koncentrat pomidorowy, gotować do miękkości, czyli kolejne 20minut. Na koniec doprawić do smaku czosnkiem i pieprzym. Podawać posypane startym żółtym serem. Smacznego!
 
GŁOSÓW: 5 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: mięso
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU