POPISOWE DANIE

Mintaj "a la Grecja", Izabela P.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 700 g kostki (płaty) mintaja (+ mąka do panierki )

  • 4 duże marchewki

  • 1 duży korzeń pietruszki

  • 1 mały seler

  • 2 cebule

  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego

  • 1/3 mieszanki pikantnej z pieprzem Kotanyi

  • 3 łyż czosnku niedźwiedziego Kotanyi

  • 100 g masła
KROKI:
Warzywa umyć, obrać, zetrzeć na dużych oczkach. Cebulę pokroić w piórka. i "zezłocić" na oleju. Dodać resztę rozdrobnionych warzyw i dusić razem w 1/2 szkl. wody. Gdy woda odparuje a całość zmięknie "al dente" dodać koncentrat i doprawić do smaku, dodać masło, by powstała aksamitna konsystencja.
Rybkę, kawałek po kawałku panierować w mące z solą i usmażyć na "złoto" .
Gotową rybkę przekładać na przemian z aromatycznymi warzywami, posypać czosnkiem niedźwiedzim i skropić sokiem - prosto z cytryny;)
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
Smacznego!
 
GŁOSÓW: 3 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: ryby
Mintaj "a la Grecja", Izabela P.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 700 g kostki (płaty) mintaja (+ mąka do panierki )

  • 4 duże marchewki

  • 1 duży korzeń pietruszki

  • 1 mały seler

  • 2 cebule

  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego

  • 1/3 mieszanki pikantnej z pieprzem Kotanyi

  • 3 łyż czosnku niedźwiedziego Kotanyi

  • 100 g masła
KROKI:
Warzywa umyć, obrać, zetrzeć na dużych oczkach. Cebulę pokroić w piórka. i "zezłocić" na oleju. Dodać resztę rozdrobnionych warzyw i dusić razem w 1/2 szkl. wody. Gdy woda odparuje a całość zmięknie "al dente" dodać koncentrat i doprawić do smaku, dodać masło, by powstała aksamitna konsystencja.
Rybkę, kawałek po kawałku panierować w mące z solą i usmażyć na "złoto" .
Gotową rybkę przekładać na przemian z aromatycznymi warzywami, posypać czosnkiem niedźwiedzim i skropić sokiem - prosto z cytryny;)
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
Smacznego!
 
GŁOSÓW: 3 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: ryby
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU