POPISOWE DANIE

Miodowa Szynka., Jacek K.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 1kg surowej szynki
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • pół selera
  • 2 jajka
  • 6 łyżek miodu
  • 6 łyżek musztardy
  • bułka tarta
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • miesznka przyraw gryros i papryka kotanyi
  • kilka goździków.
KROKI:
Najpierw przygotowujemy marynatę do mięsa. Cebulę ,marchewkę i połowę selera obieramy i kroimy w drobną kostkę zalewamy to 3 łyżkami miodu, 2 łyżkami musztardy i 3 łyżkami oleju . Doprawiamy wszystko solą,pieprzem papryką i przyprawą gyros. Mieszamy wszystko taką przygotowaną gęstą masą nacieramy naszą szynkę i wstawiamy do lodówki na 24 h . Zamarynowaną szynkę staranię oczyścić z naszych warzyw przełożyć do żaroodpornego naczynia po czym piec w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni przez ok 1,5 godziny. Gdy nasza szynka się piecze przygotowujemy panierkę z 2 jajek, 3 łyżek miodu i 3 łyżek musztardy oraz dodajemy tyle bułki tartej aby konsystencja przypominała miękkie masło. 15 minut przed końcem pieczenia posmarować szynkę przygotowaną panierką naciąć ostym nożem kratkę i powpinać nią goździki wstawić jeszcze do piekarnika na 15-20 min ale juz w temperaturze 200 stopni. Podawać na ciepło :)
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: mięso, pieczone
Miodowa Szynka., Jacek K.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 1kg surowej szynki
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • pół selera
  • 2 jajka
  • 6 łyżek miodu
  • 6 łyżek musztardy
  • bułka tarta
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • miesznka przyraw gryros i papryka kotanyi
  • kilka goździków.
KROKI:
Najpierw przygotowujemy marynatę do mięsa. Cebulę ,marchewkę i połowę selera obieramy i kroimy w drobną kostkę zalewamy to 3 łyżkami miodu, 2 łyżkami musztardy i 3 łyżkami oleju . Doprawiamy wszystko solą,pieprzem papryką i przyprawą gyros. Mieszamy wszystko taką przygotowaną gęstą masą nacieramy naszą szynkę i wstawiamy do lodówki na 24 h . Zamarynowaną szynkę staranię oczyścić z naszych warzyw przełożyć do żaroodpornego naczynia po czym piec w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni przez ok 1,5 godziny. Gdy nasza szynka się piecze przygotowujemy panierkę z 2 jajek, 3 łyżek miodu i 3 łyżek musztardy oraz dodajemy tyle bułki tartej aby konsystencja przypominała miękkie masło. 15 minut przed końcem pieczenia posmarować szynkę przygotowaną panierką naciąć ostym nożem kratkę i powpinać nią goździki wstawić jeszcze do piekarnika na 15-20 min ale juz w temperaturze 200 stopni. Podawać na ciepło :)
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: mięso, pieczone
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU