POPISOWE DANIE

MUFFINKI Z WARZYW, Katarzyna T.
KATEGORIA: Desery
SKŁADNIKI:
  • CZĘŚĆ MARCHEWKOWA:
    pół szklanki oleju

  • 2 jajka

  • 1 szklanka drobno startej marchewki

  • pół szklanki cukru

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • 1 szklanka mąki zwykłej

  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej

  • szczypta soli

  • pół łyżeczki cynamonu

    CZĘŚĆ SZPINAKOWA:
    pół szklanki oleju

  • 2 jajka

  • 25 dkg szpinaku mrożonego

  • pół szklanki cukru

  • 1
  • 5 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 1 szklanka mąki zwykłej

    KREM:
    1 szklanka mleka

  • 1 jajko

  • 3 łyżki cukru

  • 2 łyżki mąki zwykłej
    łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Kotanyi
KROKI:
1.Obie części wykonujemy osobno ale w tej samej kolejności.
2.Utrzeć jajka z cukrem na dużych obrotach.Dodać olej na przemian z mąką wymieszaną z suchymi składnikami. Miksować dokładnie. Na końcu dodać do jednej części marchewkę a do drugiej szpinak.
3.Foremki do muffinek podzielić na pól i napełnić do połowy masą. Piec w temp. 180 stopni przez ok 50 minut.Jak wystygną przekroić na pół .
4.Przygotować krem .Odlać 1/4 szklanki mleka i rozkłócić w nim jajko i mąkę.Pozostałą częśc mleka zagotować z cukrem.Jak zacznie się gotować wlać resztę mleka i dokładnie wymieszać na małym ogniu.Wystudzić. Wówczas zmiksować z masłem i przekładac muffinki kremem łacząc 2 różne kolory muffinek jak na zdjęciu.
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
MUFFINKI Z WARZYW, Katarzyna T.
KATEGORIA: Desery
SKŁADNIKI:
  • CZĘŚĆ MARCHEWKOWA:
    pół szklanki oleju

  • 2 jajka

  • 1 szklanka drobno startej marchewki

  • pół szklanki cukru

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • 1 szklanka mąki zwykłej

  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej

  • szczypta soli

  • pół łyżeczki cynamonu

    CZĘŚĆ SZPINAKOWA:
    pół szklanki oleju

  • 2 jajka

  • 25 dkg szpinaku mrożonego

  • pół szklanki cukru

  • 1
  • 5 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 1 szklanka mąki zwykłej

    KREM:
    1 szklanka mleka

  • 1 jajko

  • 3 łyżki cukru

  • 2 łyżki mąki zwykłej
    łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Kotanyi
KROKI:
1.Obie części wykonujemy osobno ale w tej samej kolejności.
2.Utrzeć jajka z cukrem na dużych obrotach.Dodać olej na przemian z mąką wymieszaną z suchymi składnikami. Miksować dokładnie. Na końcu dodać do jednej części marchewkę a do drugiej szpinak.
3.Foremki do muffinek podzielić na pól i napełnić do połowy masą. Piec w temp. 180 stopni przez ok 50 minut.Jak wystygną przekroić na pół .
4.Przygotować krem .Odlać 1/4 szklanki mleka i rozkłócić w nim jajko i mąkę.Pozostałą częśc mleka zagotować z cukrem.Jak zacznie się gotować wlać resztę mleka i dokładnie wymieszać na małym ogniu.Wystudzić. Wówczas zmiksować z masłem i przekładac muffinki kremem łacząc 2 różne kolory muffinek jak na zdjęciu.
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU