POPISOWE DANIE

Na ciepło dobre w zimowy chłodny wieczór., Łuk A.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 1/2 kg mięsa (może być karkówka)
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • opakowanie Chili Con Carne Kotanyi
  • 1 łyżeczka pieprzu cayenne Kotanyi
  • sól morska Kotanyi
  • pieprz Kotanyi
  • 1 łyżeczka masła
  • puszka pomidorów
  • żółty ser (polecam lekko wędzony)
  • bagietka
KROKI:
Mielimy mięso (nigdy nie kupuje mięsa mielonego gotowego – lepiej jest wiedzieć co się je). Podsmażamy je na patelni i przerzucamy do większego garnka.
Kroimy drobno cebulę i podsmażamy na maśle tej samej patelni co smażyliśmy mięso. Gdy już się zarumieni przerzucamy do garnka. Do garnka dodajemy po kolei puszkę kukurydzy, fasoli, pomidorów, starte dwa ząbki czosnku, opakowanie Chili Con Carne, łyżeczkę pieprzu Cayenne, doprawiamy solą i ewentualnie pieprzem kolorowym Kotanyi. Mieszamy wszystko i gotujemy ok. 10 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając (uwaga - potrawa łatwo się przypala)
Na koniec posypujemy startym żółtym serem i podajemy z bagietką.
Smacznego!
 
GŁOSÓW: 4 WYDRUKUJ PRZEPIS
Na ciepło dobre w zimowy chłodny wieczór., Łuk A.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • 1/2 kg mięsa (może być karkówka)
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • opakowanie Chili Con Carne Kotanyi
  • 1 łyżeczka pieprzu cayenne Kotanyi
  • sól morska Kotanyi
  • pieprz Kotanyi
  • 1 łyżeczka masła
  • puszka pomidorów
  • żółty ser (polecam lekko wędzony)
  • bagietka
KROKI:
Mielimy mięso (nigdy nie kupuje mięsa mielonego gotowego – lepiej jest wiedzieć co się je). Podsmażamy je na patelni i przerzucamy do większego garnka.
Kroimy drobno cebulę i podsmażamy na maśle tej samej patelni co smażyliśmy mięso. Gdy już się zarumieni przerzucamy do garnka. Do garnka dodajemy po kolei puszkę kukurydzy, fasoli, pomidorów, starte dwa ząbki czosnku, opakowanie Chili Con Carne, łyżeczkę pieprzu Cayenne, doprawiamy solą i ewentualnie pieprzem kolorowym Kotanyi. Mieszamy wszystko i gotujemy ok. 10 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając (uwaga - potrawa łatwo się przypala)
Na koniec posypujemy startym żółtym serem i podajemy z bagietką.
Smacznego!
 
GŁOSÓW: 4 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU