POPISOWE DANIE

Oryginalna Waniliowa Rolada z Malinami, Edyta J.
KATEGORIA: Desery
SKŁADNIKI:
  • Składniki na masę do wzoru rolady:
    5 łyżek mąki pszennej
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 białko
  • 35 g masła
  • odrobina barwnika spożywczego (np. różowy)
    Składniki na biszkopt:
    3 jajka
  • 1 żółtko
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 1/ szklanki cukru

  • Składniki na krem: 150 ml śmietany kremówki 36% (schłodzonej)
  • 250 g mascarpone (schłodzonego)
  • 1 opakowanie cukru z parwdziwa wanilią KOTANYI
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 200 g mrożonych malin
KROKI:
1. Składniki na masę do wzoru zmiksuj na gładko, przełóż do woreczka z odciętym rogiem i wyciśnij wybrany wzór na papierze wyłożonym w formie 25 x 32 cm. Schowaj formę ze wzorem na 20 minut do zamrażalnika.
2. Piekarnik nagrzej do 170 stopni C. Całe jajka i żółtko ubij z cukrem na puszystą masę, pod koniec dodaj mąkę i zmiksuj wszystko krótko.
3. Wyłóż ciasto na zamrożony wzór, rozprowadź równo szpatułką. Piecz biszkopt 15 minut.
6. Upieczony biszkopt zroluj i pozostaw do opstygnięcia. W miedzyczasie ubij kremówkę z cukrem KOTANYI i pudrem, dodaj mascarpone oraz maliny i wymieszaj delikatnie całość.
7. Ostudzoną roladę lekko rozwiń i napełnij kremem, ponownie zwiń. Schłodź w lodówce przez min. 2-3 godziny.
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
Oryginalna Waniliowa Rolada z Malinami, Edyta J.
KATEGORIA: Desery
SKŁADNIKI:
  • Składniki na masę do wzoru rolady:
    5 łyżek mąki pszennej
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 białko
  • 35 g masła
  • odrobina barwnika spożywczego (np. różowy)
    Składniki na biszkopt:
    3 jajka
  • 1 żółtko
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 1/ szklanki cukru

  • Składniki na krem: 150 ml śmietany kremówki 36% (schłodzonej)
  • 250 g mascarpone (schłodzonego)
  • 1 opakowanie cukru z parwdziwa wanilią KOTANYI
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 200 g mrożonych malin
KROKI:
1. Składniki na masę do wzoru zmiksuj na gładko, przełóż do woreczka z odciętym rogiem i wyciśnij wybrany wzór na papierze wyłożonym w formie 25 x 32 cm. Schowaj formę ze wzorem na 20 minut do zamrażalnika.
2. Piekarnik nagrzej do 170 stopni C. Całe jajka i żółtko ubij z cukrem na puszystą masę, pod koniec dodaj mąkę i zmiksuj wszystko krótko.
3. Wyłóż ciasto na zamrożony wzór, rozprowadź równo szpatułką. Piecz biszkopt 15 minut.
6. Upieczony biszkopt zroluj i pozostaw do opstygnięcia. W miedzyczasie ubij kremówkę z cukrem KOTANYI i pudrem, dodaj mascarpone oraz maliny i wymieszaj delikatnie całość.
7. Ostudzoną roladę lekko rozwiń i napełnij kremem, ponownie zwiń. Schłodź w lodówce przez min. 2-3 godziny.
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU