POPISOWE DANIE

Papryka z mięsem, Wiesia K.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • papryka czerwona (ilość sztuk w zależności od ilości osób)
  • cebula czerwona średniej wielkości
  • 2 jajka
  • mięso mielone 1/2 kg
  • bułka tarta
  • sól
  • ostra mieszanka pieprzów Kotanyi
  • Chili Peperoncini Kotanyi
KROKI:
- Paprykę umyć i odciąć czapeczkę
- mięso mielone wymieszać z drobno posiekaną cebulą
- dodać jajka
- dodać bułkę tartą
- doprawić do smaku solą , mieszanką pieprzów
-w moździerzu lub w dłoniach rozkruszyć 2,3 sztuki papryczek chili
- wszystko razem wymieszać
- napełniać papryki gotowym farszem
- zapiekać w naczyniu żaroodpornym przez ok 45- 50 minut w temperaturze 170 C
Życzę smacznego
 
GŁOSÓW: 8 WYDRUKUJ PRZEPIS
Papryka z mięsem, Wiesia K.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • papryka czerwona (ilość sztuk w zależności od ilości osób)
  • cebula czerwona średniej wielkości
  • 2 jajka
  • mięso mielone 1/2 kg
  • bułka tarta
  • sól
  • ostra mieszanka pieprzów Kotanyi
  • Chili Peperoncini Kotanyi
KROKI:
- Paprykę umyć i odciąć czapeczkę
- mięso mielone wymieszać z drobno posiekaną cebulą
- dodać jajka
- dodać bułkę tartą
- doprawić do smaku solą , mieszanką pieprzów
-w moździerzu lub w dłoniach rozkruszyć 2,3 sztuki papryczek chili
- wszystko razem wymieszać
- napełniać papryki gotowym farszem
- zapiekać w naczyniu żaroodpornym przez ok 45- 50 minut w temperaturze 170 C
Życzę smacznego
 
GŁOSÓW: 8 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU