POPISOWE DANIE

Pieczona karkówka w winie z pieczarkami, Grzegorz K.
KATEGORIA: Danie główne
SKŁADNIKI:
  • Karkówka 1.20 kg
  • Pieczarki 40 dag (najlepsze będą duże pieczarki i to grubo pokrojone.)
  • Wino czerwone półsłodkie 1 szklanka
  • Sól; pieprz czarny mielony Kotanyi
  • Margaryna do smażenia
  • Cytryna
  • Dekoracja: pietruszka ozdobna; marchewka; liść pora; papryka konserwowa
KROKI:
1.Karkówkę myjemy, kroimy w plastry,
doprawiamy solą, czarnym pieprzem mielonym Kotanyi
2.Pieczarki czyścimy,myjemy, kroimy w grube plastr, skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.
3.Karkówkę podsmażamy ,na rumiano.
4.Podsmażoną karkówkę wkładamy do naczynia żarodpornego.
5.Na tłuszczu z karkówki podsmażamy pieczarki, doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
6.Do podsmażonych pieczarek dodajemy szklankę czerwonego wina.
7.Gdy wino odparuje, pieczarki dodajemy do karkowki.
8.Karkówke z pieczarkami wstawiawmy do piekarnika , pieczemy w temperaturze 200 stopni, 1,5 godz. Czas pieczenia zależy od piekarnika.
9. Tak przygotowaną karkówkę podajemy z surówką i ziemniakami.
 
GŁOSÓW: 6 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: mięso
Pieczona karkówka w winie z pieczarkami, Grzegorz K.
KATEGORIA: Danie główne
SKŁADNIKI:
  • Karkówka 1.20 kg
  • Pieczarki 40 dag (najlepsze będą duże pieczarki i to grubo pokrojone.)
  • Wino czerwone półsłodkie 1 szklanka
  • Sól; pieprz czarny mielony Kotanyi
  • Margaryna do smażenia
  • Cytryna
  • Dekoracja: pietruszka ozdobna; marchewka; liść pora; papryka konserwowa
KROKI:
1.Karkówkę myjemy, kroimy w plastry,
doprawiamy solą, czarnym pieprzem mielonym Kotanyi
2.Pieczarki czyścimy,myjemy, kroimy w grube plastr, skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.
3.Karkówkę podsmażamy ,na rumiano.
4.Podsmażoną karkówkę wkładamy do naczynia żarodpornego.
5.Na tłuszczu z karkówki podsmażamy pieczarki, doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
6.Do podsmażonych pieczarek dodajemy szklankę czerwonego wina.
7.Gdy wino odparuje, pieczarki dodajemy do karkowki.
8.Karkówke z pieczarkami wstawiawmy do piekarnika , pieczemy w temperaturze 200 stopni, 1,5 godz. Czas pieczenia zależy od piekarnika.
9. Tak przygotowaną karkówkę podajemy z surówką i ziemniakami.
 
GŁOSÓW: 6 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: mięso
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU