POPISOWE DANIE

Pieczony pstrąg z pieczarkami i sosem majonezowym WASABI, Lidia J.
KATEGORIA: Danie główne
SKŁADNIKI:
  • 3 pstrągi

  • 1/2 słoiczka majonezu

  • 1 łyżka pasty wasabi

  • 200 g małych pieczarek

  • ½ szklanki oleju

  • 1 cytryna dokładnie umyta i sparzona

  • 1 cebula

  • sól morska prowansalska
  • pieprz kolorowy
    gałązki tymianku
    koperek
KROKI:
Oczyszczone pstrągi dokładnie umyć. Następnie odsączyć z wody na kuchennym ręczniku. W miseczce przygotować marynatę z oleju, soku z połowy cytryny soli i pieprzu. Powstałą marynatą zalać rybę i odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę. Po tym czasie przygotować folię aluminiową. Małe kwadratowe kawałki folii smarujemy delikatnie pędzelkiem olejem. Pstrągi posypujemy delikatnie solą i pieprzem. Do środka wkładamy gałązki tymianku, koperku i ćwiartkę cytryny. Na patelni rozgrzewamy olej i na dużym ogniu przesmażamy rybe z każdej strony około 3 minuty. Należy pamiętać że każdą potrawę , którą pieczemy w folii aluminiowej zawijamy błyszczącą stroną do środka, a matową na zewnątrz. Na folii układamy ryby, na rybie kładziemy plasterki sparzonej cytryny, krążki cebuli i gałązkę tymianku.
Przygotowaną rybę dokładnie zawijamy folią i wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na 30 minut. W międzyczasie na patelni podsmażmy pieczarki. Do majonezu dodajemy pastę wasabi i dokładnie mieszamy. Pstrągi podajemy z pieczarkami i sosem majonezowym sosem wasabi.
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
Pieczony pstrąg z pieczarkami i sosem majonezowym WASABI, Lidia J.
KATEGORIA: Danie główne
SKŁADNIKI:
  • 3 pstrągi

  • 1/2 słoiczka majonezu

  • 1 łyżka pasty wasabi

  • 200 g małych pieczarek

  • ½ szklanki oleju

  • 1 cytryna dokładnie umyta i sparzona

  • 1 cebula

  • sól morska prowansalska
  • pieprz kolorowy
    gałązki tymianku
    koperek
KROKI:
Oczyszczone pstrągi dokładnie umyć. Następnie odsączyć z wody na kuchennym ręczniku. W miseczce przygotować marynatę z oleju, soku z połowy cytryny soli i pieprzu. Powstałą marynatą zalać rybę i odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę. Po tym czasie przygotować folię aluminiową. Małe kwadratowe kawałki folii smarujemy delikatnie pędzelkiem olejem. Pstrągi posypujemy delikatnie solą i pieprzem. Do środka wkładamy gałązki tymianku, koperku i ćwiartkę cytryny. Na patelni rozgrzewamy olej i na dużym ogniu przesmażamy rybe z każdej strony około 3 minuty. Należy pamiętać że każdą potrawę , którą pieczemy w folii aluminiowej zawijamy błyszczącą stroną do środka, a matową na zewnątrz. Na folii układamy ryby, na rybie kładziemy plasterki sparzonej cytryny, krążki cebuli i gałązkę tymianku.
Przygotowaną rybę dokładnie zawijamy folią i wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na 30 minut. W międzyczasie na patelni podsmażmy pieczarki. Do majonezu dodajemy pastę wasabi i dokładnie mieszamy. Pstrągi podajemy z pieczarkami i sosem majonezowym sosem wasabi.
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU