POPISOWE DANIE

PIERŚ KURCZAKA W MARYNACIE MIODOWO-MUSZTARDOWEJ Z BORÓWKĄ I ANANASEM, Marcin A.
KATEGORIA: Danie świąteczne
SKŁADNIKI:
  • pierś z kurczaka 1 sztuka
  • musztarda sarepska 2 łyżki
  • miód naturalny 2 łyżki
  • plastry ananasa z puszki 6 sztuki
  • szczypta soli
  • pikantna mieszanka z pieprzem Kotanyi 1 łyżeczka
  • mieszanka przypraw Louisiana Rub 1 łyżeczka
  • roszponka
KROKI:
krok 1
do miseczki wlewam miód ,dodaję musztardę oraz przyprawy
krok 2
mięso myję i kroję na mniejsze cząstki ,solę
krok 3
mięso marynuję około 2 godz.
krok 4
w naczyniu do pieczenia układam pierś na górę układam po plastrze ananasa
krok 5
piekę w 200 stpniach 40 minut
krok 6
podaję na roszponce z borówką
SMACZNEGO
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: mięso
PIERŚ KURCZAKA W MARYNACIE MIODOWO-MUSZTARDOWEJ Z BORÓWKĄ I ANANASEM, Marcin A.
KATEGORIA: Danie świąteczne
SKŁADNIKI:
  • pierś z kurczaka 1 sztuka
  • musztarda sarepska 2 łyżki
  • miód naturalny 2 łyżki
  • plastry ananasa z puszki 6 sztuki
  • szczypta soli
  • pikantna mieszanka z pieprzem Kotanyi 1 łyżeczka
  • mieszanka przypraw Louisiana Rub 1 łyżeczka
  • roszponka
KROKI:
krok 1
do miseczki wlewam miód ,dodaję musztardę oraz przyprawy
krok 2
mięso myję i kroję na mniejsze cząstki ,solę
krok 3
mięso marynuję około 2 godz.
krok 4
w naczyniu do pieczenia układam pierś na górę układam po plastrze ananasa
krok 5
piekę w 200 stpniach 40 minut
krok 6
podaję na roszponce z borówką
SMACZNEGO
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
TAGI: mięso
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU