POPISOWE DANIE

Pikantna zupa Meksykanskaz awokado, Ouce A.
KATEGORIA: Danie świąteczne
SKŁADNIKI:
  • 2 łyzeczki kminku
    poł awokado
    2 łyzeczki suszonego oregano
    2 papryczki chili
    kolendra lub bazylia
    2 ząbki czosnku
    1 pomidor
    brązowego cukru
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    1/2 malej czerwonej cebuli
    1 puszka pomidorow
    1 lyzeczka slodkiej paprika
    200 ml bulionu
    oliwa
    1 puszka czerwonej fasolki
    sol
  • pieprz
KROKI:
1. Na rozgrzana patelnie wrzuc kminek i oregano – ciagle mieszajac przez 30 sek
2. Dodaj pokrojona w kostke cebule i chili (bez nasion) – smaz przez 2 min na srednim ogniu
3. Rozgniec czosnek i dodaj cukier – smaz ciagle mieszajac
4. Nastepnie dodaj koncentrat pomidorowy, pomidory w puszce, fasole i bulion – zamieszaj i zostaw na srednim ogniu pod przykryciem na 15-20 min
Dodatki i pomidorowa salsa:
Dodatki: pokroj w gruba kostke awokado i zolty ser – awokado genialnie lagodzi ostrosc chili
Salsa: rozdrobnione pomidory z cebula i kolendra dopraw sola i pieprzem oral strop sokiem z limonki
Nakladanie:
zupa
ser zolty
awokado
3-4 lyzki pomidorowej salsy
1 lyzka jogurty
kolendra
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
Pikantna zupa Meksykanskaz awokado, Ouce A.
KATEGORIA: Danie świąteczne
SKŁADNIKI:
  • 2 łyzeczki kminku
    poł awokado
    2 łyzeczki suszonego oregano
    2 papryczki chili
    kolendra lub bazylia
    2 ząbki czosnku
    1 pomidor
    brązowego cukru
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    1/2 malej czerwonej cebuli
    1 puszka pomidorow
    1 lyzeczka slodkiej paprika
    200 ml bulionu
    oliwa
    1 puszka czerwonej fasolki
    sol
  • pieprz
KROKI:
1. Na rozgrzana patelnie wrzuc kminek i oregano – ciagle mieszajac przez 30 sek
2. Dodaj pokrojona w kostke cebule i chili (bez nasion) – smaz przez 2 min na srednim ogniu
3. Rozgniec czosnek i dodaj cukier – smaz ciagle mieszajac
4. Nastepnie dodaj koncentrat pomidorowy, pomidory w puszce, fasole i bulion – zamieszaj i zostaw na srednim ogniu pod przykryciem na 15-20 min
Dodatki i pomidorowa salsa:
Dodatki: pokroj w gruba kostke awokado i zolty ser – awokado genialnie lagodzi ostrosc chili
Salsa: rozdrobnione pomidory z cebula i kolendra dopraw sola i pieprzem oral strop sokiem z limonki
Nakladanie:
zupa
ser zolty
awokado
3-4 lyzki pomidorowej salsy
1 lyzka jogurty
kolendra
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU