POPISOWE DANIE

Pikantna zupa z dyni z imbirem, Karol K.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • • 2 litry wywaru mięsnego

    • 1
  • 5 kg obranej dyni

    • 2 marchewki

    • 2 pietruszki

    • 1 cebula

    • 4 ziemniaki

    • 2 listki laurowe Kotanyi

    • 2 ząbki czosnku

    • Ziele angielskie Kotanyi

    • Pieprz Cayenne Kotanyi

    • Imbir mielony Kotanyi

    • Papryka słodka mielona Kotanyi

    • Pieprz czarny mielony Kotanyi

    • Suszona ostre papryczka (mała)

    • Sól

    • Śmietana

    • Chleb na grzanki
KROKI:
Do wywaru wrzucamy pociętą w kostki dynie , wszystkie warzywa gotujemy dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, czosnek i imbir. Po około 25 minutach wyjmujemy ziele angielskie i liść laurowy miksujemy wszytko blenderem na krem. Doprawiamy pozostałymi przyprawami [ja lubię pikantną po niej jest ciepło]. Do każdego talerza kleks śmietany i własnoręcznie przygotowane grzanki (kroimy chleb w równą kostkę i podsmażmy na patelni na chrupko).
 
GŁOSÓW: 3 WYDRUKUJ PRZEPIS
Pikantna zupa z dyni z imbirem, Karol K.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • • 2 litry wywaru mięsnego

    • 1
  • 5 kg obranej dyni

    • 2 marchewki

    • 2 pietruszki

    • 1 cebula

    • 4 ziemniaki

    • 2 listki laurowe Kotanyi

    • 2 ząbki czosnku

    • Ziele angielskie Kotanyi

    • Pieprz Cayenne Kotanyi

    • Imbir mielony Kotanyi

    • Papryka słodka mielona Kotanyi

    • Pieprz czarny mielony Kotanyi

    • Suszona ostre papryczka (mała)

    • Sól

    • Śmietana

    • Chleb na grzanki
KROKI:
Do wywaru wrzucamy pociętą w kostki dynie , wszystkie warzywa gotujemy dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, czosnek i imbir. Po około 25 minutach wyjmujemy ziele angielskie i liść laurowy miksujemy wszytko blenderem na krem. Doprawiamy pozostałymi przyprawami [ja lubię pikantną po niej jest ciepło]. Do każdego talerza kleks śmietany i własnoręcznie przygotowane grzanki (kroimy chleb w równą kostkę i podsmażmy na patelni na chrupko).
 
GŁOSÓW: 3 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU