POPISOWE DANIE

Pizza domowa, Sławek P.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • gotowy spód do pizzy





  • dodatki:




    papryka czerwona
  • 6 pieczarek
  • 3 pomidorki rzymskie
  • 10 oliwek zielonych
  • 10 plasterków polędwicy
  • łyżka masła
  • łyżka oliwy
  • cebula
  • 200 g mozarelli




    sos pomidorowy: 2 łyżki keczupu
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • łyżka przyprawy ziół toskańskich Kotanyi









    przyprawy: pieprz Kotanyi
  • oregano
  • sól
  • pieprz kajeński




KROKI:
Sos pomidorowy: do miseczki wlać keczup, oliwę, przyprawy i zmiażdzony czosnek, wymieszać dokładnie.
Pieczarki i cebulę pokroić w plasterki i dusić na maśle chwilkę, ściągnąć z patelni. Paprykę pokroić w cienkie paski i podsmażyć, aby zmiękła. Zdjąć z ognia.
Spód do pizzy rozłożyć na blaszce, zawijając rogi. Posmarować sosem pomidorowym ciasto. Wyłożyć pokrojoną w paski polędwicę, pomidorki w ćwiartki, oliwki, pieczarki, paprykę, a wierzch posypac serem. Przyprawić ziołami toskańskimi, pieprzem kajeńskim, skropić oliwą z oliwek. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 220 stopniach przez 15 minut.
Smacznego.
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
Pizza domowa, Sławek P.
KATEGORIA: Kolacja na ciepło
SKŁADNIKI:
  • gotowy spód do pizzy





  • dodatki:




    papryka czerwona
  • 6 pieczarek
  • 3 pomidorki rzymskie
  • 10 oliwek zielonych
  • 10 plasterków polędwicy
  • łyżka masła
  • łyżka oliwy
  • cebula
  • 200 g mozarelli




    sos pomidorowy: 2 łyżki keczupu
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • łyżka przyprawy ziół toskańskich Kotanyi









    przyprawy: pieprz Kotanyi
  • oregano
  • sól
  • pieprz kajeński




KROKI:
Sos pomidorowy: do miseczki wlać keczup, oliwę, przyprawy i zmiażdzony czosnek, wymieszać dokładnie.
Pieczarki i cebulę pokroić w plasterki i dusić na maśle chwilkę, ściągnąć z patelni. Paprykę pokroić w cienkie paski i podsmażyć, aby zmiękła. Zdjąć z ognia.
Spód do pizzy rozłożyć na blaszce, zawijając rogi. Posmarować sosem pomidorowym ciasto. Wyłożyć pokrojoną w paski polędwicę, pomidorki w ćwiartki, oliwki, pieczarki, paprykę, a wierzch posypac serem. Przyprawić ziołami toskańskimi, pieprzem kajeńskim, skropić oliwą z oliwek. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 220 stopniach przez 15 minut.
Smacznego.
 
GŁOSÓW: 2 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU