POPISOWE DANIE

Pomidorowa po meksykański z makaronem z tortilli , Justyna W.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 1 puszka pomidorów
    1 szklanka przecieru pomidorowego
    pieprz czarny mielony
    sól himalajska
    papryka wędzona mielona słodka
    1 łodyga selera naciowego
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    pół papryki
    pół papryczki ostrej
    pół limonki (sok i skórka)
    2 tortille
    2 łyżki oliwy
KROKI:
Warzywa: cebula, czosnek, papryki, cebula i seler naciowy pokroić na mniejsze cząstki,
Wrzucić do rozdrabniacza i miksować do uzyskania drobniutko posiekanej masy warzywnej,
W garnku z grubym dnem rozgrzewamy oliwę i wrzucamy warzywa i podsmażamy, Doprawiamy: dodajemy sól, pieprz i paprykę wędzoną w proszku,
Przykrywamy i dusimy kilka minut i zalewamy szklanką wody i szklanką przecieru pomidorowego,
Pomidory w puszce blendujemy i dodajemy do pozostałych składników,
Pod koniec gotowania dodajemy sok i skórkę otartą z połowy limonki,
Tortillę kroimy na paski i odsmażamy na suchej patelni aż się zrumienią,
Zupę podajemy z tortillowym makaronem i świeżą kolendą, można dodatkowo skropić sokiem z limonki.
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
Pomidorowa po meksykański z makaronem z tortilli , Justyna W.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • 1 puszka pomidorów
    1 szklanka przecieru pomidorowego
    pieprz czarny mielony
    sól himalajska
    papryka wędzona mielona słodka
    1 łodyga selera naciowego
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    pół papryki
    pół papryczki ostrej
    pół limonki (sok i skórka)
    2 tortille
    2 łyżki oliwy
KROKI:
Warzywa: cebula, czosnek, papryki, cebula i seler naciowy pokroić na mniejsze cząstki,
Wrzucić do rozdrabniacza i miksować do uzyskania drobniutko posiekanej masy warzywnej,
W garnku z grubym dnem rozgrzewamy oliwę i wrzucamy warzywa i podsmażamy, Doprawiamy: dodajemy sól, pieprz i paprykę wędzoną w proszku,
Przykrywamy i dusimy kilka minut i zalewamy szklanką wody i szklanką przecieru pomidorowego,
Pomidory w puszce blendujemy i dodajemy do pozostałych składników,
Pod koniec gotowania dodajemy sok i skórkę otartą z połowy limonki,
Tortillę kroimy na paski i odsmażamy na suchej patelni aż się zrumienią,
Zupę podajemy z tortillowym makaronem i świeżą kolendą, można dodatkowo skropić sokiem z limonki.
 
GŁOSÓW: 1 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU