POPISOWE DANIE

Porzeczkowo-cytrynowa z szafranem i cynamonem, Krystyna P.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • - 40 dag czerwonych porzeczek
    - ½ cytryny
    - 150 dag makaronu nitki
    - 1 białko
    - 200 ml śmietanki 36 %
    - 1 łyżka cukru pudru
    - 6 łyżek cukru
    - 1 laska cynamonu
    - 1 łyżeczka szafranu nitki
    - szczypta cynamonu
    - sól Kotanyi
KROKI:
1. Porzeczki płuczemy i przekładamy do garnka, zalewamy 5 szklankami wody, dodajemy cukier, cynamon, plastry cytryny i pokruszony szafran. Gotujemy ok. 25 min.
2. Białka ubijamy z cukrem pudrem i solą Kotanyi na sztywną pianę.
3.Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, przelewamy gorącą wodą i rozkładamy na talerze.
4.Nalewamy zupę, na wierzchu każdej porcji układamy piankowe kleksy i posypujemy je cynamonem.
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
Porzeczkowo-cytrynowa z szafranem i cynamonem, Krystyna P.
KATEGORIA: Zupy
SKŁADNIKI:
  • - 40 dag czerwonych porzeczek
    - ½ cytryny
    - 150 dag makaronu nitki
    - 1 białko
    - 200 ml śmietanki 36 %
    - 1 łyżka cukru pudru
    - 6 łyżek cukru
    - 1 laska cynamonu
    - 1 łyżeczka szafranu nitki
    - szczypta cynamonu
    - sól Kotanyi
KROKI:
1. Porzeczki płuczemy i przekładamy do garnka, zalewamy 5 szklankami wody, dodajemy cukier, cynamon, plastry cytryny i pokruszony szafran. Gotujemy ok. 25 min.
2. Białka ubijamy z cukrem pudrem i solą Kotanyi na sztywną pianę.
3.Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, przelewamy gorącą wodą i rozkładamy na talerze.
4.Nalewamy zupę, na wierzchu każdej porcji układamy piankowe kleksy i posypujemy je cynamonem.
 
GŁOSÓW: 0 WYDRUKUJ PRZEPIS
POWRÓT
DO PRZEPISÓW
ZOBACZ
PRODUKTY KOTÁNYI
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
NA FACEBOOKU